Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η Ευρώπη μακροπρόθεσμα θα πληρώσει ακριβά το ελληνικό «κούρεμα» υποστηρίζει ο Άκερμαν της Deutsche Bank - Διπλασιασμό των πόρων του ΕΜΣ στο 1 τρισ. προτείνουν Μόντι και Ντράγκι

Η Ευρώπη μακροπρόθεσμα θα πληρώσει ακριβά το ελληνικό «κούρεμα» υποστηρίζει ο Άκερμαν της Deutsche Bank - Διπλασιασμό των πόρων του ΕΜΣ στο 1 τρισ. προτείνουν Μόντι και Ντράγκι
«Το κούρεμα του ελληνικού χρέους μακροπρόθεσμα θα έχει μεγάλο το κόστος για την Ευρώπη», υποστήριξε ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν, μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).
«Η προσδοκία των επενδυτών ήταν ότι η αξία των ομολόγων θα επιστραφεί κατά 100%. Η αρχή αυτή παραβιάστηκε παρά τις όποιες δηλώσεις. Αυτό σημαίνει ότι θα κληθούμε να πληρώσουμε ένα υψηλότερο τίμημα, μεταξύ άλλων και με τη μορφή υψηλότερων επιτοκίων, τα οποία οι επενδυτές θα απαιτήσουν από πολλές κυβερνήσεις»., τόνισε ο κ. Ακερμαν.
Παρόλα αυτά, υπεραμύνθηκε της συμμετοχής ιδιωτών πιστωτών στην επίλυση του χρέους, λέγοντας ότι «ήταν αναγκαία για πολιτικούς λόγους. Διαφορετικά, δεν θα υπήρχε πλειοψηφία στη γερμανική Βουλή για το πακέτο διάσωσης. Είναι επίσης σαφές ότι συνιστά ιστορική αλλαγή διότι τα κρατικά ομόλογα των ευρωπαϊκών χωρών ήταν μέχρι τώρα απολύτως ασφαλή».

Διπλασιασμό των πόρων του ΕΜΣ στο 1 τρισ. ευρώ προτείνουν Μόντι και Ντράγκι

Την επιθυμία να διπλασιαστούν οι πόροι του μόνιμου μηχανισμού διάσωσης της ευρωζώνης - που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία φέτος το καλοκαίρι - και να φτάσουν το ένα τρισεκατομμύριο ευρώ, εξέφρασε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, όπως αναφέρει σε άρθρο του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel χωρίς να αναφέρει τις πηγές του.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Ιταλός Μάριο Ντράγκι, συμφωνεί ότι πρέπει να ενισχυθεί η δυνατότητα δανεισμού του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) πέρα από τα 500 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ο Ντράγκι πιστεύει ότι οι πόροι που έχουν περισσέψει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας , το προσωρινό ταμείο των 440 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει δανείσει χρήματα στην Ιταλία και την Ιρλανδία, θα πρέπει να είναι στη διάθεση του ΕΜΣ επιπλέον των 500 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχουν προβλεφθεί, σύμφωνα με το Spiegel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης