Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΔΝΤ και Ευρωζώνη δεν προτίθενται να ενισχύσουν τη βοήθεια προς την Ελλάδα - "Το 2ο πακέτο διάσωσης ύψους 130 δισ. ευρώ δεν πρόκειται να αυξηθεί ούτε ένα ευρώ"

ΔΝΤ και Ευρωζώνη δεν προτίθενται να ενισχύσουν τη βοήθεια προς την Ελλάδα -
ΔΝΤ και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν προτίθενται να δανείσουν περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από τους διαδρόμους των Βρυξελλών.
Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, δεν υπάρχει καμία πρόθεση ούτε από το ΔΝΤ, ούτε από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης να αυξηθεί η οικονομική στήριξη προς την Ελλάδα.
"Οι μεγαλύτεροι πιστωτές της Ελλάδας έχουν ήδη καταστήσει σαφές ότι το δεύτερο πακέτο διάσωσης της χώρας, ύψους 130 δισ. ευρώ, δεν πρόκειται να αυξηθεί ούτε κατά ένα ευρώ", αναφέρουν οι αξιωματούχοι.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Ευρωζώνη αναμένει τη νέα έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Oι ανωτέρω πληροφορίες αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) και αναμένεται η οριστικοποίηση της συμφωνίας για το PSI+.
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες μόλις ώρες μετά τα σχόλια της Γερμανίδας Καγκελαρίου A. Merkel ότι δεν τίθεται θέμα παροχής προσωρινού δανείου προς την Ελλάδα, αν δεν ολοκληρωθούν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για το σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης