Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Schaueble: Ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις εκλογές απαιτείται συναίνεση για τις μεταρρυθμίσεις από όλα τα κόμματα στην Ελλάδα - Προϋπόθεση για τη νέα δανειακή σύμβαση η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Schaueble: Ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις εκλογές απαιτείται συναίνεση για τις μεταρρυθμίσεις από όλα τα κόμματα στην Ελλάδα - Προϋπόθεση για τη νέα δανειακή σύμβαση η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους
Τη συναίνεση όλων των πολιτικών κομμάτων για την υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, ανεκαρτήτως του αποτελέσματος των επικείμενων εκλογών ζήτησε από το Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, W. Schaueble.
"Όλα τα κόμματα στην Ελλάδα ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών πρέπει να συναινέσουν στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ", τόνισε χαρακτηριστικά ο Γερμανός αξιωματούχος, γνωστοποιώντας ότι αναμένει την επόμενη έκθεση της τρόικα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας στις αρχές Φεβρουαρίου.
Εστιάζοντας στο σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους (PSI), σημείωσε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να συμμετέχει ενεργά στις διαπραγματεύσεις, ενώ επανέλαβε ότι στόχος του σχεδίου παραμένει η μείωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020.
"Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας", σημείωσε στη συνέχεια ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Κληθείς να σχολιάσει τα σχέδια των Ευρωπαίων για την κατάρτιση νέου δημοσιονομικού συμφώνου, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι όλες οι αναγκαίες διαδικασίες θα έχουν οριστικοποιηθεί πριν τον Μάρτιο.
"Πρέπει να υπάρχει στενή σύνδεση μεταξύ του νέου δημοσιονομικού συμφώνου και του μόνιμου μηχανισμού στήριξης (ESM)", υπογράμμισε επίσης ο Shaueble, ζητώντας παράλληλα να σταματήσει η συνεχής φημολογία για τους διαθέσιμους πόρους και τη δανειοδοτική ικανότητα των ευρωπαϊκών μηχανισμών στήριξης.

Στο ΔΝΤ και στους Ευρωπαίους "παραπέμπει" τους ιδιώτες πιστωτές για το PSI ο Βενιζέλος - Αποκλείεται από τις διαπραγματεύσεις η ελληνική πλευρά;

Με τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ θα μιλούν πλέον οι ιδιώτες πιστωτές που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα απομείωσης του ελληνικού χρέους, του PSI, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας θα διαπραγματεύονται απευθείας με στελέχη του ΔΝΤ και της ευρωζώνης, χωρίς να προσδιορίσει εάν στις διαπραγματεύσεις θα συνεχίσει να συμμετάσχει η ελληνική πλευρά.
Κατά την άφιξη του για τις εργασίες του Εcofin, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «έχουμε το πράσινο φως από το Eurogroup να κλείσουμε την συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα μέσα στις επόμενες ημέρες».
Οι διαβουλεύσεις με τον ιδιωτικό τομέα θα συνεχιστούν, στο πλαίσιο της απόφασης του Οκτωβρίου, με στόχο η επίσημη προσφορά στους ιδιώτες πιστωτές να κατατεθεί μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου.
Στη χθέσινη συνεδρίαση του Eurogroup διαπιστώθηκε έντονη επιφυλακτικότητα από πολλά κράτη μέλη στο ενδεχόμενο χορήγησης πρόσθετης οικονομικής ενίσχυσης. Πάντως, ο γαλλογερμανικός άξονας εμφανίστηκε αποφασισμένος να στηρίξει την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι η Αθήνα θα τηρήσει κατά γράμμα τις δεσμεύσεις της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης