Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Δραματική η κατάσταση της ρευστότητας των ευρωπαϊκών τραπεζών – Δεν αποκλείεται να αντλήσουν από την ΕΚΤ έως και 1 τρισ ευρώ ρευστότητα

Δραματική η κατάσταση της ρευστότητας των ευρωπαϊκών τραπεζών – Δεν αποκλείεται να αντλήσουν από την ΕΚΤ έως και 1 τρισ ευρώ ρευστότητα
Σε δραματική κατάσταση βρίσκονται οι τράπεζες της ευρωζώνης σε ό,τι αφορά στη ρευστότητά τους, καθώς, όπως μεταδίδει το οικονομικό δίκτυο CNBC, δεν αποκλείεται να χρειαστούν ακόμη και τους διπλάσιους πόρους από αυτούς που διέθεσε τον περασμένο μήνα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Συγκριμένα, οι ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένεται να απαιτήσουν σχεδόν τα διπλάσια ποσά από τα 489 δισ. ευρώ που διέθεσε η ΕΚΤ πριν από ένα μήνα, καθώς όπως δήλωσαν στους Financial Times υψηλά στελέχη τους «δεν αποκλείεται στη δημοπρασία της 29ης Φεβρουαρίου να χρειαστούν τα διπλάσια ή ακόμα και τα τριπλάσια.
«Οι τράπεζες δεν θα είναι τόσο ‘ντροπαλές’ όσο την προηγούμενη φορά», δήλωσε από το Νταβός ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, για να προσθέσει ότι «θα έπρεπε να είχαμε κάνει περισσότερα την προηγούμενη φορά».
Τρία ανώτατα στελέχη τραπεζών που μίλησαν με τον όρο της ανωνυμίας τόνισαν ότι την επόμενη φορά θα ζητήσουν τα διπλάσια και ενδεχομένως και τα τριπλάσια χρήματα.
Η Goldman Sachs εκτιμά ότι οι απαιτήσεις των τραπεζών το Φεβρουάριο θα ανέλθουν στο 1 τρισ. ευρώ από τα 489 δισ. ευρώ την προηγούμενη φορά.
Μάλιστα δεν αποκλείεται να αυξηθούν οι τράπεζες που θα συμμετάσχουν, καθώς θα ενθαρρυνθούν από την επιτυχία της τελευταίας φοράς, καθώς και από το πολύ χαμηλό επιτόκιο που προφέρει η ΕΚΤ και το οποίο δεν ξεπερνά το 1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης