Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Επιφυλακτικοί για τη συνέχιση του ράλι Morgan Stanley, JP Morgan και Monument Securities - Συστήνουν προσοχή γιατί τα σημάδια κινδύνου είναι περισσότερα από τα σημάδια αλλαγής της τάσεως

Επιφυλακτικοί για τη συνέχιση του ράλι Morgan Stanley, JP Morgan και Monument Securities - Συστήνουν προσοχή γιατί τα σημάδια κινδύνου είναι περισσότερα από τα σημάδια αλλαγής της τάσεως
Τις επιφυλάξεις τους για την συνέχιση του ράλι στις διεθνείς αγορές το οποίο έχει ξεκινήσεις εδώ και 20 μέρες περίπου, εξέφρασαν τρεις αναλυτές, εκτιμώντας ότι πιθανόν οι προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί δεν αναμένεται να επιβεβαιωθούν όσο οι επενδυτές συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχει στήριξη από τα θεμελιώδη της οικονομίας.
Σύμφωνα με τον αναλυτή Hans Redeker της Morgan Stanley, οι επενδυτές θα πρέπει να είναι επιφυλακτικοί για την πορεία των αγορών. Η μεγαλύτερη ανησυχία παραμένει η Ελλάδα και η ευρωζώνη. Αν και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι συνομιλίες για το PSI θα έχουν θετικό αποτέλεσμα, όμως όταν συμφωνηθεί το PSI οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα πρέπει να εγκρίνουν το δεύτερο πακέτο στήριξης, και σ' αυτό το θέμα η ένωση πάσχει. Οι πολιτικοί των ισχυρών οικονομιών δεν δείχνουν διάθεση να στηρίξουν νέο πακέτο, ενώ έχουν αρχίσει και πληθαίνουν οι φωνές για έξοδο της χώρας από το ευρώ.
Ο Jan Loeys της JP Morgan βλέπει να εξαντλούνται τα στηρίγματα της οικονομίας, ενώ θα πρέπει να μας απασχολούν οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών. Εάν οι επενδυτές ήταν πραγματικά αισιόδοξοι, τότε οι κεντρικές τράπεζες δεν θα ετοιμάζονταν να δώσουν κι άλλη στήριξη και τα στοιχεία από την πραγματική οικονομία θα ήταν περισσότερο ενθαρρυντικά.
Από τη μεριά του, ο Stephen Lewis της Monument Securities επικαλείται την ιστορική εμπειρία προειδοποιώντας ότι οι προσδοκίες οι οποίες οδηγούν τις αγορές στο ξεκίνημα του Ιανουαρίου σπανίως επιβεβαιώνοντας στο έτος. Δεδομένου ότι οι αγορές οδηγούνται φέτος από τους ίδιους παράγοντες με τους περσινούς, οι επενδυτές έχουν αρκετούς λόγους να είναι επιφυλακτικοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης