Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Goldman Sachs: Η Ελλάδα είναι μοναδική περίπτωση στην Ευρωζώνη – Δεν θα εφαρμοστεί κανένα PSI σε άλλη χώρα – Η Πορτογαλία θα τα καταφέρει αλλά θα χρειαστεί κι άλλη βοήθεια

tags :
Goldman Sachs: Η Ελλάδα είναι μοναδική περίπτωση στην Ευρωζώνη – Δεν θα εφαρμοστεί κανένα PSI σε άλλη χώρα – Η Πορτογαλία θα τα καταφέρει αλλά θα χρειαστεί κι άλλη βοήθεια
Ως ειδική και μοναδική περίπτωση εμφανίζεται η Ελλάδα στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τη σημερινή έκθεση της Goldman Sachs, η οποία δε βλέπει να υπάρχει άλλο PSI σε χώρα της ευρωζώνης εκτός από την Ελλάδα.
Σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική, οι ηγέτες της ευρωζώνης έχουν αρχίσει να μαθαίνουν από τα λάθη τους πάνω στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Δεν θα προχωρήσουν σε άλλο PSI, αφού αυτό όχι μόνο θα έπληττε σοβαρά τη φήμη τους, αλλά θα σήμαινε και αποσταθεροποίηση των αγορών.
Οι επιπτώσεις που είχε στην αγορά το ελληνικό PSI, θα είναι σημείο αναφοράς για τους πολιτικούς σε περίπτωση που σκεφτούν να προχωρήσουν σε κάποια αναδιάρθρωση κρατικού χρέους, αναφέρει η Goldman Sachs. Μάλιστα, θεωρεί ότι η παραμονή των πορτογαλικών spreads σε υψηλά επίπεδα αντανακλούν μέρος των ανησυχιών για πιθανή αναδιάρθρωση στο μέλλον. Άλλωστε, όπως επισημαίνεται, η διάρθρωση και οι στόχοι του προγράμματος της Πορτογαλίας φαίνεται ότι είναι τόσο δύσκολοι, που οι αγορές είναι λογικό να εμφανίζουν νευρικότητα.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, η Πορτογαλία πιθανόν να επανέλθει στις αγορές περί τα τέλη του 2013, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα πρόσθετης βοήθειας της τάξεως των 30 – 50 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2014. Μάλιστα, εκτιμά πως όση στήριξη χορηγηθεί στην Ελλάδα αντίστοιχη θα παρασχεθεί και την Πορτογαλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης