Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Fitch: Άλλους 12 μήνες υπό κρίση η Ευρώπη - Μεγάλο μπαζούκα τα 3ετή δάνεια της ΕΚΤ αλλά δεν αλλάζουν την αρνητική εικόνα της αγοράς κρατικών ομολόγων

tags :
Fitch: Άλλους 12 μήνες υπό κρίση η Ευρώπη - Μεγάλο μπαζούκα τα 3ετή δάνεια της ΕΚΤ αλλά δεν αλλάζουν την αρνητική εικόνα της αγοράς κρατικών ομολόγων
Θα συνεχιστεί και το 2012 η κρίση στην ευρωζώνη, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, μεταξύ διαχειριστών κεφαλαίου, η οποία ολοκληρώθηκε στις 31 Ιανουαρίου και ανακοινώθηκε σήμερα.
Σύμφωνα με την έρευνα το 48% των ερωτηθέντων αναμένει την ευρωπαϊκή κρίση να συνεχίσει με την ίδια κλίμακα για όλο το 12μηνο του 2012, ενώ περίπου το 25% εμφανίζεται απαισιόδοξο για την πορεία της. Πολύ μικρό ποσοστό, της τάξεως του 3% είναι αισιόδοξο ότι θα υπάρξει λύση, ενώ το 24% θεωρεί ότι τα πράγματα μπορεί να είναι δύσκολα αλλά όχι τόσο πολύ όσο σήμερα.
Η έρευνα έρχεται σε ταύτιση με τις διαπιστώσεις της Fitch αναφορικά με την κρίση χρέους της ευρωζώνης, ενώ αναμένεται να υπάρξουν «επεισόδια» σημαντικής επιδείνωσης της μεταβλητότητας στην αγορά, αναφέρει ο Ed Parker, επικεφαλής του τμήματος ομολόγων EMEA του οίκου, ο οποίος θεωρεί μάλιστα ότι χωρίς ανάπτυξη δεν θα υπάρξει βελτίωση της εικόνας.
Αν και τα προγράμματα παροχής 3ετούς ρευστότητας της ΕΚΤ (LTROs) βελτίωσε την εμπιστοσύνη στην αγορά και στον τραπεζικό κλάδο, τα οφέλη για την αγορά ομολόγων ωστόσο δεν είναι ακόμη βέβαια. Το 37% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η ρευστότητα της ΕΚΤ το Δεκέμβριο ήταν ένα μεγάλο «μπαζούκα», μειώνοντας το ρίσκο στην αγορά ομολόγων της ευρωζώνης. Ωστόσο το 54% εξ αυτών απάντησε ότι υπάρχουν μικρές πιθανότητες να οδηγήσει τις τράπεζες να αναλάβουν ρίσκο για τα κρατικά ομόλογα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης