Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

JP Morgan: Στο 25% οι πιθανότητες ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας της Ελλάδας - Έρχεται νέο ράλι 10% στις διεθνείς αγορές

JP Morgan: Στο 25% οι πιθανότητες ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας της Ελλάδας - Έρχεται νέο ράλι 10% στις διεθνείς αγορές
Αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι πιθανότητες ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας της Ελλάδας, σύμφωνα με τη JP Morgan, παρά την υπερψήφιση χρες της νέας δανειακής σύμβασης στη Βουλή.
Κατά τον οίκο, οι πιθανότητες μιας ανεξέλεγκτης ελληνικής χρεοκοπίας έχουν αυξηθεί στο 25%, έναντι 15% που ήταν στα τέλη του Ιανουαρίου.
Στο μεταξύ, υπενθυμίζεται πως πρόσφατα, ο πρόεδρος της JP Morgan, Jacob Frenkel εξέφρασε μεγάλες αμφιβολίες για την πορεία της προσαρμογής της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν "μαγικά ραβδιά" που θα αλλάξουν το πρόσωπο της χώρας αμέσως.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα ο Frenkel, ανέφερε ότι αυτές οι προσδοκίες για την Ελλάδα είναι άτοπες.
Οι επενδυτές πρέπει να έχουν στο πίσω μέρος της σκέψης τους ότι οι υποσχέσεις δεν τηρούνται πάντα. Οι στόχοι ξεφεύγουν και οι πολιτικές αναπροσαρμόζονται. Θα πρέπει να εστιάσουν στο κατά πόσο οι Ευρωπαίοι έχουν τη θέληση να στηρίξουν τους εταίρους τους, και όχι αν η Ελλάδα έχασε κάποιους από τους στόχους της, ανέφερε ο πρόεδρος της JPMorgan.
Εστιάζοντας ο οίκος στην πορεία των διεθνών αγορών, εκτιμά πως θα υπάρξει νέο ράλι 10% εντός του 2012, διευρύνοντας τα κέρδη που έχουν σημειωθεί μέχρι τώρα.
Σύμφωνα με τον Dan Morris, κορυφαίο αναλυτή του οίκου, τα μεγαλύτερα κέρδη θα καταγραφούν στις αναδυόμενες αγορές.
"Εάν οι κίνδυνοι αρχίζουν να μειώνονται, υπό την προϋπόθεση πως η κατάσταση στην Ευρώπη θα αρχίσει να σταθεροποιείται, τότε είναι πιθανό ένα νέο ράλι 10% στις μετοχές", σχολιάζει ο Morris.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης