Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Στη... Γερμανική γραμμή ο Μάριο Ντράγκι – «Μονόδρομος» η λιτότητα στην Ευρώπη - Υπάρχουν κίνδυνοι στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος – «Δεν έχω δει καμία επένδυση από την Κίνα στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές»

tags :
Στη... Γερμανική γραμμή ο Μάριο Ντράγκι – «Μονόδρομος» η λιτότητα στην Ευρώπη - Υπάρχουν κίνδυνοι στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος – «Δεν έχω δει καμία επένδυση από την Κίνα στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές»
Με τη… Γερμανική γραμμή για να ξεπεραστεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη συντάσσεται ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος με συνέντευξή του στην Wall Street Journal τονίζει ότι η λιτότητα στη Ευρώπη είναι «μονόδρομος» σε μία στιγμή κατά την οποία φουντώνουν οι επικριτικές φωνές που υποστηρίζουν ότι η αυστηρή λιτότητα οδηγεί την ευρωζώνη σε ύφεση.
Στην πρώτη του συνέντευξη μετά τη συμφωνία του Eurogroup για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας υποστηρίζει ότι το περιβόητο κοινωνικό μοντέλο της Γηραιάς Ηπείρου δεν υπάρχει πια και πως η μόνη λύση είναι η λιτότητα σε συνδυασμό με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
«Υπήρχε μία εποχή που λέγαμε ότι οι Ευρωπαίοι είναι τόσο πλούσιοι που μπορούν να πληρώνουν τους πάντες για να μην δουλεύουν. Αυτές οι εποχές τελείωσαν», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ντράγκι.
Στη συνέχεια ο Μάριο Ντράγκι απαντά στην πολυθρύλητη στήριξη της Ευρώπης από την ίνα, λέγοντας ότ «γίνονται πολλές συζητήσεις για αυτό το θέμα. Τις ακούω αλλά δεν έχω δει καμία επίσημη επένδυση από την Κίνα στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές».
Σχετικά με το δεύτερο ελληνικό πακέτο, αναφέρει ότι «θα μπορούσε να είναι η αρχή ενός νέου κόσμου για την Ελλάδα», προσθέτοντας ότι «υπάρχουν όμως κίνδυνοι στην εφαρμογή και πιθανότατα επερχόμενες εκλογές».
Παρόλα αυτά υποστηρίζει ότι το νέο πρόγραμμα μπορεί να λύσει τα προβλήματα χρηματοδότησης της χώρας και προσθέτει ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει πολύ σημαντικές ευθύνες στα πεδία της δημοσιονομικής πολιτικής και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».
«Η ευρωζώνη έδωσε λογικές πιθανότητες επιτυχίας στο πρόγραμμα εάν τα μέτρα, ειδικότερα τα διαρθρωτικά μέτρα, εφαρμοστούν. Μπορεί επίσης να δει κανείς ότι υπάρχει μία διαφορετική αντίληψη στην κοινή γνώμη της Ελλάδας ως προς το ότι όσα συμβαίνουν είναι επώδυνα αλλά απαραίτητα. Φαίνεται πως δεν υπερισχύουν όσοι θέλουν χρεοκοπία ή ακόμη και έξοδο της χώρας από το ευρώ», αναφέρει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης