Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δε σχεδιάζει νέο LTRO – Οι παροχές κεφαλαίου κατά τα δύο προηγούμενα ξεπέρασαν το 1 τρισ. ευρώ

tags :
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δε σχεδιάζει νέο LTRO – Οι παροχές κεφαλαίου κατά τα δύο προηγούμενα ξεπέρασαν το 1 τρισ. ευρώ
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δε σχεδιάζει αυτή τη στιγμή νέο γύρο LTRO από την, δήλωσε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Jozef Makuch, καθώς όπως εξήγησε σε συνέδριο, στο οποίο βρίσκεται «δεν περιμένω ότι θα αλλάξουμε τη γνώμη μας για το ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σταθερός μεσοπρόθεσμα. Στα επόμενα τρία χρόνια δεν βλέπουμε απειλές για τον πληθωρισμό».
Ο Makuch, διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Σλοβακίας, δήλωσε πως τα 500 δισ. ευρώ του τριετούς προγράμματος LTRO λογικά θα είναι σε θέση να στηρίξει το μη χρηματοπιστωτικό κλάδο της Ευρώπης.
Ο Makuch πρόσθεσε ότι παρά τη νέα χρήση των εκτάκτων μέτρων, η ΕΚΤ στη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα θα επικεντρωθεί περισσότερο στο εάν θα αποσύρει τα μέτρα παρά στο εάν θα υπάρξει και νέος γύρος τριετούς δανεισμού στις τράπεζες.
Σημειώνεται κατά τα δύο προηγούμενα LTRO, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δάνεισε στις τράπεζες το ποσό των 1.018 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης