Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Βενιζέλος: Να συμπράξουν και οι πολίτες στην ανασυγκρότηση της χώρας - Δεν θα μετατρέψουμε τις τράπεζες σε ΔΕΚΟ – Οι τραπεζικές καταθέσεις έχουν μειωθεί κατά 70 δισ. από το 2009

Βενιζέλος: Να συμπράξουν και οι πολίτες στην ανασυγκρότηση της χώρας - Δεν θα μετατρέψουμε τις τράπεζες σε ΔΕΚΟ – Οι τραπεζικές καταθέσεις έχουν μειωθεί κατά 70 δισ. από το 2009
Για εθνική αυτοσυντήρηση και πειθαρχία έκανε λόγο ο υπουργός οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, απαντώντας για τις μειώσεις των μισθών, την ανάπτυξη, την πολιτική ανασυγκρότησης των δημοσιονομικών και τον τραπεζικό κλάδο.
Η γενικευμένη ανασφάλεια βλάπτει την οικονομία, ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι το αποτέλεσμα θα έλθει σταδιακά. Όλα τα κόμματα έχουν μερίδιο ευθύνης γιατί η εύκολη υπόσχεση οδηγεί σε μεγάλα λάθη. Φτάσαμε στο σημείο να βυθιζόμαστε και να πνιγόμαστε γι' αυτό και πρέπει να κάνουμε προσπάθεια να σωθούμε. Ήδη διαπραγματευόμαστε πολιτικά με τους δανειστές μας τους όρους του δανείου. Η χώρα οδηγήθηκε σε μία ήττα και τώρα πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί μία προσπάθεια. Είναι ένας αγώνας εθνικής υπερηφάνειας, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με τις τράπεζες, ο υπουργός οικονομικών δήλωσε ότι πρέπει να ενθαρρύνουμε την επιστροφή των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες. Μάλιστα, απάντησε στα σενάρια ανακεφαλαιοποίησης του κλάδου, ξεκαθαρίζοντας ότι το κράτος δεν θα μετατρέψει σε ΔΕΚΟ τις τράπεζες. Τίποτα δεν θα φανεί αν δεν λύσουμε το θέμα της ρευστότητας των τραπεζών, ξεκαθάρισε ο κ. Βενιζέλος.
Ο Βενιζέλος έθιξε και το ζήτημα της φοροδιαφυγής. Δεν πρέπει να συμπράττουν και οι πολίτες στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής;, αναρωτήθηκε, επισημαίνοντας ότι μερικοί από τους φοροφυγάδες είναι ήδη στην φυλακή. Έχουμε να αντιπαλέψουμε μία κατάσταση δεκαετιών, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί μόνος του ο δημόσιος μηχανισμός.
Έχει μεγάλη σημασία να σώσουμε τη χώρα για να διασώσουμε την ακίνητη περιουσία, ανέφερε. Δεν υπάρχει οικογένεια που να μην έχει ακίνητη περιουσία. Αλλά για να διασωθούν οι αξίες των ακινήτων πρέπει να κάνουμε προσπάθεια να σώσουμε τη χώρα, δήλωσε.
Ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε και τις πολιτικές της μείωσης των μισθών και των συντάξεων, αναφέροντας ότι όταν κατεβάζεις τους μισθούς επιτρέπεις στις επιχειρήσεις να προσλάβει περισσότερους και να επενδύσει. Μην ξεχνάμε ότι "αυξήσαμε κατά 10% τις μέσες αποδοχές τα τελευταία 10 χρόνια. Τώρα, αγωνιζόμαστε ώστε το κράτος να μπορεί να δίνει μία σύνταξη".
Η συμφωνία με τους εταίρους μας είναι σχετικά απλή. Μας λένε όμως ότι εμείς θα σας βοηθήσουμε με το κούρεμα του χρέους, εσείς φροντίστε να μειώσετε το έλλειμμα. Μας ασκούν πίεση να γίνουν πολλά πράγματα σε μικρό χρονικό διάστημα γιατί ακόμη παράγουμε ελλείμματα. Αλλα, για πρώτη φορά αφαιρούμε από την πλάτη του Έλληνα 105 δισ. ευρώ χρέους.
Απαντώντας για την επόμενη μέρα των εκλογών, ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι η χώρα δε θα μείνει ακυβέρνητη.
Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες έχει μειωθεί κατά 70 δισ. ευρώ από το 2009 που ξεκίνησε η κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης