Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Unicredit: Η ενεργοποίηση των CACs μπορεί να αποφευχθεί - Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους δεν τέλειωσε - Barclays Capital: Η Ευρώπη απομονώνει την Ελλάδα

Unicredit: Η ενεργοποίηση των CACs μπορεί να αποφευχθεί - Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους δεν τέλειωσε - Barclays Capital: Η Ευρώπη απομονώνει την Ελλάδα
Την αισιοδοξία της πως η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους θα είναι μεγάλη εκφράζει η Unicredit.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Erik Nielsen, επικεφαλής οικονομολόγος της UniCredit, η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο PSI+ θα είναι σημαντική και δεν αποκλείεται μάλιστα να αποφευχθεί η ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (CACs) από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης.
Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει τις ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs), αν αυτό καταστεί αναγκαίο, δήλωσε λίγο νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες του www.bankingnews.gr.
Να σημειωθεί πως ο υπουργός Οικονομικών προέβη στη δήλωση αυτή σε μια προσπάθεια να εκβιάσει τους ιδιώτες πιστωτές να συμμετάσχουν στο σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους (PSI+).
"Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους δεν έχει ακόμη τελειώσει", προειδοποιεί ο Nielsen.
Από την πλευρά του ο Julian Callow, επικεφαλής αναλυτής της Barclays Capital αφήνει σαφείς αιχμές πως τα ευρωπαϊκά κράτη, με τη στάση που τηρούν έναντι στο ελληνικό ζήτημα, μοιάζουν να ωθούν στην απομόνωση την Ελλάδα.
"Οι επενδυτές εκτιμούν πως η Ευρώπη οδηγεί την Ελλάδα στην απομόνωση", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Callow.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης