Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

RBC Capital Markets: Η ενεργοποίηση των ελληνικών CDS δεν μπορεί να αποφευχθεί - Barclays Wealth: Το... άγνωστο γύρω από το ελληνικό ζήτημα τρομάζει τις αγορές

RBC Capital Markets: Η ενεργοποίηση των ελληνικών CDS δεν μπορεί να αποφευχθεί - Barclays Wealth: Το... άγνωστο γύρω από το ελληνικό ζήτημα τρομάζει τις αγορές
Η ενεργοποίηση των ελληνικών CDS δεν μπορεί να αποφευχθεί, διαμηνύει η RBC Capital Markets, ενώ απομένουν ελάχιστα 24ωρα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας που έχουν οι ιδιώτες πιστωτές για να δηλώσουν συμμετοχή στο PSI+.
Nα σημειωθεί πως η προθεσμία λήγει την Πέμπτη 8 Μαρτίου, 21.00 κεντρικής Ευρώπης.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο James Ashley, αναλυτής της RBC Capital Markets, η συμμετοχή των ιδιωτών στο σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους είναι απίθανο να ανέλθει σε υψηλά -και κατ' επέκταση ικανοποητικά- επίπεδα και για το λόγο αυτό η ενεργοποίηση των CDS δεν μπορεί να αποφευχθεί.
"Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να ενεργοποιηθούν τα CDS", σχολιάζει χαρακτηριστικά, ενώ προβλέπει πως ο αντίκτυπος ενός τέτοιου γεγονότος θα είναι εξαιρετικά αρνητικός για τις αγορές.
"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως τυχόν ενεργοποίηση των ελληνικών CDS συνιστά μια άκρως αρνητική εξέλιξη για τις αγορές", προσθέτει ο αναλυτής. Αλλά διευκρινίζει: "Επειδή μιλάμε καιρό για αυτή την εξέλιξη, κάποιοι έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται. Επομένως η ενεργοποίηση των ελληνικών CDS δεν θα είναι καταστροφικά αρνητική για τις αγορές".
Ωστόσο ο Ashley υποβαθμίζει τους κινδύνους μετάδοσης της ελληνικής κρίσης στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, προβλέποντας πως δεν θα υπάρξει ντόμινο αρνητικών εξελίξεων.
Από την πλευρά του ο Aaron Gurwitz, επικεφαλής αναλυτή της Barclays Wealth, προειδοποιεί πως είναι... το άγνωστο και η διευρυμένη αβεβαιότητα γύρω από το ελληνικό ζήτημα που προκαλεί το αρνητικό κλίμα στις αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης