Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Που οφείλεται η άνοδος του ευρώ και τι προβλέπουν διεθνείς επενδυτικοί οίκοι;

tags :
Που οφείλεται η άνοδος του ευρώ και τι προβλέπουν διεθνείς επενδυτικοί οίκοι;
Παρά τις συνεχιζόμενες δυσκολίες που αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες η ευρωζώνη, το κοινό νόμισμα φαίνεται ότι έχει βρει στο εύρος του 1,21-1,2340 δολ. ισχυρές αντιστάσεις, ανακάμπτοντας έτσι από το χαμηλότερο επίπεδο της τετραετίας που βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν και έφτασε μέχρι το 1,1876 δολ....
Έφθασε στα 1,2340 δολάρια και πιθανώς να φθάσει και στα 1,25 δολάρια όμως το ερώτημα είναι ακόμη και ενισχυθεί έως τα 1,25 δολάρια μετά τι για το ευρώ;
Σύμφωνα με τους αναλυτές, στην ανάκαμψή του συμβάλει και η ισχυρή ζήτηση στις δημοπρασίες που πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά από χώρες της ευρωζώνης, όπως την Ιρλανδία, το Βέλγιο και κυρίως την Ισπανία.
Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που υποστηρίζουν ότι το γεγονός ότι η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου ξεκίνησε τη χρονιά στο 1,4321, ενώ τώρα διαπραγματεύεται με απώλειες περίπου 15% είναι ενδεικτικό της βραχυπρόθεσμης τουλάχιστον πορείας τους.
Μολονότι η αντίδραση των αγορών χρήματος και κεφαλαίου στα προβλήματα χρηματοδότησης του κρατικού χρέους της Ευρωζώνης υπήρξε υπερβολική, αυτές θα συνεχίσουν να θέτουν υπό δοκιμασία την προσήλωση και τις δεσμεύσεις των κρατών μελών της έναντι του ενιαίου νομίσματος, επισημαίνει ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch.
Οι τράπεζες UBS, Danske Bank A/S, Royal Bank of Scotland Group Plc και Bank of America Merrill Lynch, βλέπουν το ευρώ στα επίπεδα μεταξύ 1,15 και 1,26 δολάρια μέχρι τα τέλη του έτους, ενώ η BNP Paribas δηλώνει πως η ισοτιμία του μπορεί να πέσει κάτω από το 1 δολάρια στο Α' τρίμηνο του 2011.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το κλίμα για το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα ξεκίνησε να αλλάζει την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο μεγαλοεπενδυτής Jim Rogers δήλωσε ότι όλοι είναι τόσο απαισιόδοξοι με το ευρώ που τώρα φαίνεται μία πολύ καλή εποχή να αρχίσει κανείς να το αγοράζει. «Όλοι είναι τρομαχτικά αρνητικοί με το ευρώ τώρα. Είναι απίστευτο και αυτό συνήθως σηματοδοτεί ένα ράλι», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης