Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

TF Market Advisors: Καμία εμπιστοσύνη στα λόγια των ελληνικών αρχών για το PSI+ - Στερούνται οργάνωσης, αλλά παίρνουν βραβείο στην πολυπλοκότητα - Τι έπρεπε εδώ και καιρό να είχαν κάνει...

TF Market Advisors: Καμία εμπιστοσύνη στα λόγια των ελληνικών αρχών για το PSI+ - Στερούνται οργάνωσης, αλλά παίρνουν βραβείο στην πολυπλοκότητα - Τι έπρεπε εδώ και καιρό να είχαν κάνει...
Σφοδρή επίθεση στη στάση των ελληνικών αρχών αναφορικά με τους χειρισμούς τους στο θεμελιώδες κεφάλαιο "σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους (PSI+)" εξαπολύει ο Peter Tchir της TF Market Advisors.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, παραμένει εξαιρετικά επιφυλακτικός στις δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων, κατηγορώντας τους πως δεν έχουν ούτε τη στοιχειώδη οργάνωση.
Κατά τον Tchir, το χρονικό διάστημα που έχει απαιτηθεί για το PSI+ είναι προκλητικά μεγάλο και η διαδικασία εξαιρετικά πολύπλοκη.
"Γνωρίζουν εδώ και πολύ καιρό πως επιθυμούν συμμετοχή των ιδιωτών στο PSI+ της τάξης του 90%... Τι κάνουν τόσο καιρό για την προσέλκυση αυτής της συμμετοχής; Δεν θα έπρεπε στην επιτροπή που συστάθηκε να βρουν ιδιώτες με μεγαλύτερα μερίδια ελληνικών ομολόγων στα χαρτοφυλάκιά τους;", σχολιάζει χαρακτηριστικά.
"Με τις ελληνικές τράπεζες σε απόγνωση δεν θα έπρεπε να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή περισσότερων hedge funds;" διερωτάται επίσης.
"Το PSI+ άρχισε να μας απασχολεί από το περασμένο καλοκαίρι..." τονίζει επικριτικά. 

CACs και CDS

Σύμφωνα με τον Tchir, εάν η Ελλάδα προχωρήσει στην ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (CACs), τα CDS θα σταθούν έναντι των πλέον φθηνών ελληνικών ομολόγων.
Υπάρχει κίνδυνος, συνεχίζει, τα νέα ελληνικά ομόλογα να διαπραγματεύονται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα.
"Σε κάθε περίπτωση, μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία θα πυροδοτήσει μια κατάσταση πολύ πιο περίεργη από αυτή που θα προκληθεί εάν υπάρξει ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης", καταλήγει ο Tchir.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης