Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Βενιζέλος: Προτεραιότητα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - Αισιοδοξία για καθολική συμμετοχή στο PSI - H ελληνική κοινωνία χρειάζεται μία θετική ένδειξη

Βενιζέλος: Προτεραιότητα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - Αισιοδοξία για καθολική συμμετοχή στο PSI - H ελληνική κοινωνία χρειάζεται μία θετική ένδειξη
Μετά την εξασφάλιση του δεύτερου πακέτου διάσωσης προς την Ελλάδα, κορυφαία προτεραιότητα για την ενίσχυση της ανάπτυξης είναι η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC.
Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι δίνεται στην Ελλάδα μία «νέα αφετηρία» για να προσπαθήσει να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών της, ενώ αναφορικά με το PSI, τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να διασφαλίσει την «καθολική συμμετοχή» στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, μετά την παράταση της προθεσμίας μέχρι τις 23 Μαρτίου για τους κατόχους ομολόγων που έχουν εκδοθεί υπό ξένο δίκαιο ή από ΔΕΚΟ.
«Η αγορά γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτή η προσφορά είναι μοναδική, είναι μια καλή και επωφελής και κερδοφόρα προσφορά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την πραγματική οικονομία μετά την απόφαση της ISDA ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους συνιστά πιστωτικό γεγονός, αντικρούοντας τους ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και ένα τρίτο πακέτο διάσωσης.
«Το πρόβλημα είναι ότι η ελληνική κοινωνία, μετά από μια πολύ μακρά περίοδο ύφεσης και θυσιών, χρειάζεται μια θετική ένδειξη», σχολίασε ο κ. Βενιζέλος. Και πρόσθεσε πως «τώρα, μετά την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην αναδιάρθρωση του χρέους και την έναρξη της εφαρμογής του νέου προγράμματος, έχουμε ένα νέο σημείο εκκίνησης. Αυτή είναι η πρότασή μου για τον ελληνικό λαό: να ξανακερδίσουμε την θεσμική μας θέση στην ευρωπαϊκή οικογένεια».
Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε, τέλος, πως το πακέτο διάσωσης ήταν ο μόνος τρόπος για την αποκατάσταση των δημοσιονομικών της χώρας. «Το πρώτο μέσο ανάπτυξης και ευημερίας είναι η απαραίτητη ρευστότητα για την πραγματική οικονομία και μόνο μέσα από τη νέα ανακεφαλαιοποίηση μπορούμε να το επιτύχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης