Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Megan Greene (Roubini Global Economics): Η Ελλάδα θα υποφέρει λιγότερο αν εγκαταλείψει την Ευρωζώνη - Είναι η χειρότερη διαβολική επιλογή για τη χώρα...

Megan Greene (Roubini Global Economics): Η Ελλάδα θα υποφέρει λιγότερο αν εγκαταλείψει την Ευρωζώνη - Είναι η χειρότερη διαβολική επιλογή για τη χώρα...
Την πάγια θέση της πως η Ελλάδα θα ωφεληθεί περισσότερο αν εγκαταλείψει την Ευρωζώνη εκφράζει εκ νέου η Megan Greene, κορυφαία αναλύτρια της Roubini Global Economics.
Η Ελλάδα θα υποφέρει λιγότερο αν εγκαταλείψει το ευρώ, επαναλαμβάνει σε νέο της άρθρο η Greene.
Η ίδια επισημαίνει πως η κατάσταση πλέον στην Ελλάδα είναι δραματική. Κάθε πολίτης έχει και μια ιστορία λύπης και απελπισίας να διηγηθεί, υπό το βάρος των σκληρών μέτρων λιτότητας. "Ακούω για δραματικές περικοπές συντάξεων στις μεγαλύτερες ηλικίες και για νέους με διπλώματα και πτυχία που αναγκάζονται να απασχοληθούν σε τηλεφωνικά κέντρα και καφετέριες", τονίζει χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, συνεχίζει, παρά το ξεκάθαρο αίσθημα απόγνωσης και οργής, η πλειοψηφία των Ελλήνων (τόσο πολιτικών όσο και απλών πολιτών) συνεχίζει να τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, καθώς εκτιμούν πως η εναλλακτική στη λιτότητα - ήτοι η χρεοκοπία και η έξοδος από το ευρώ - θα είναι πολύ χειρότερη.
"Αλλά αυτό πρέπει να αλλάξει, καθώς η επιλογή εξόδου από το ευρώ είναι η χειρότερη διαβολική επιλογή για την Ελλάδα", σημειώνει η αναλύτρια.
"Η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, θα ήταν παραδοχή πολιτικής αποτυχίας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η χώρα θα καταστραφεί. Καθώς θα είναι ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος για να προχωρήσει η χώρα στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να επιστρέψει στην ανάπτυξη", σχολιάζει η Greene.
Και προσθέτει: Η έξοδος από το ευρώ δεν συνιστά μια εύκολη επιλογή. Θα οδηγήσει σε χρεοκοπία, σε κατάρρευση των τραπεζών. Αλλά αυτά μπορούν να συμβούν ακόμη κι αν η Ελλάδα παραμείνει στο ευρώ....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης