Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Μαθήματα επιχειρηματικής ηθικής από τη JP Morgan – Καλεί τα στελέχη της να μην εκμεταλλευτούν τα "δήθεν ζητήματα" της Goldman Sachs

Μαθήματα επιχειρηματικής ηθικής από τη JP Morgan – Καλεί τα στελέχη της να μην εκμεταλλευτούν τα
Την ανησυχία που επικρατεί στη Wall Street μετά την δημόσια κατακραυγή κατά της Goldman Sachs υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Jamie Dimon, ο οποίος προειδοποιεί μέσω email τα υψηλόβαθμα στελέχη της επενδυτικής τράπεζας να μην εκμεταλλευτούν τα «δήθεν ζητήματα» γύρω από την «ανταγωνιστική τους Goldman Sachs».
Ο Dimon κάλεσε τα υψηλόβαθμα στελέχη της JP Morgan να μην εκμεταλλευτούν τις φήμες εις βάρος του «αντιπάλου» τους καθώς δεν συνάδουν με το «ήθος της JP Morgan». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το email, το οποίο, παρότι ήταν εσωτερικό, κυκλοφόρησε ευρέως στη Wall Street:
«Το άρθρο των New York Times για την Goldman Sachs έχει προκαλέσει ποικίλες συζητήσεις στη Wall Street. Είναι σαφές ότι δεν θέλω κανείς εδώ να εκμεταλλευτεί ως πλεονέκτημα θέματα ενός ανταγωνιστή. Ποτέ. Δεν είναι ο τρόπος που δουλεύουμε. Σεβόμαστε τους ανταγωνιστές μας και πρέπει να εστιάζουμε  στην παροχή όσο το δυνατόν καλύτερων προϊόντων».
Στην ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της New York Times, ο Greg Smith, που εργαζόταν στο τμήμα μετοχικών παραγώγων της Goldman Sachs στο Λονδίνο, έκανε λόγο για ένα «τοξικό και πιο καταστροφικό από ποτέ περιβάλλον». «Αρρωσταίνω όταν σκέφτομαι πόσο κυνικά μιλούν για "γδύσιμο" των πελατών τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η JP Morgan και η Goldman Sachs είναι από τους λίγους επιζήσαντες τις κρίσης του 2008, η οποία συμπαρέσυρε πολλές τράπεζες ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης της Lehman Brothers.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης