Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Δεν έχει λυθεί παρά μόνο ένα μέρος των προβλημάτων της Ελλάδας, προειδοποιεί ο γνωστός trader Lewis - "Έχουμε πολλά να δούμε ακόμη" - Βλέπει άνοδο του ευρώ, αν ενισχυθεί ο ESM - Shiller: Δεν θα είναι τόσο φοβερή μια διάσπαση της Ευρωζώνης...

Δεν έχει λυθεί παρά μόνο ένα μέρος των προβλημάτων της Ελλάδας, προειδοποιεί ο γνωστός trader Lewis -
(upd)Την πεποίθηση πως δεν έχει λυθεί παρά μόνο ένα μέρος των προβλημάτων της Ελλάδας εκφράζει ο γνωστός trader Joe Lewis της Tavistock Group, που δραστηριοποιείται στην αγορά συναλλάγματος.
"Δεν έχουμε δει ακόμη την τελευταία πράξη στο ελληνικό ζήτημα", τονίζει χαρακτηριστικά, εκτιμώντας πως η Ελλάδα βρίσκεται μόλις στο... τέλος της αρχής, καθώς έχει επιλυθεί μόλις ένα μέρος των προβλημάτων της.
Σύμφωνα με τον Lewis, εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφασίσουν τελικά να ενισχύσουν τη δύναμη πυρός του μόνιμου μηχανισμού στήριξης (ESM), τότε θα κινηθεί ανοδικά και το ευρώ έναντι του δολαρίου.
Υπενθυμίζεται πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να λάβουν αποφάσεις για την ενίσχυση της δανειοδοτικής ικανότητας του ESM στις 30 Μαρτίου.
Ωστόσο Γερμανία, Ολλανδία και Φινλανδία τάσσονται κατά της ανάγκης ενίσχυσης της δύναμης πυρός του ESM.
Μόνο αν η κατάσταση της Ευρωζώνης επιδεινωθεί περαιτέρω, το ευρώ θα υποχωρήσει. Αλλά όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι θα κινηθεί ανοδικά έναντι του δολαρίου, σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Lewis.
Από την πλευρά του ο R. Shiller, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ και δημιουργός του δείκτη της αμερικανικής αγοράς ακινήτων S&P/Case-Shiller σε σημερινές του δηλώσεις αναφέρει πως τυχόν διάλυση της Ευρωζώνης δεν θα είναι τόσο φοβερή και τόσο καταστροφική, όσο αρκετοί φοβούνται...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης