Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Σε προχωρημένες συζητήσεις Alpha και Paramount από το Κατάρ ώστε το fund μαζί με τον Γ Κωστόπουλο να καλύψουν τουλάχιστον το 10% της ελάχιστης συμμετοχής στην επικείμενη μεγάλη αμκ της τράπεζας…

tags :
   Σε προχωρημένες συζητήσεις Alpha και Paramount από το Κατάρ ώστε το fund μαζί με τον Γ Κωστόπουλο να καλύψουν τουλάχιστον το  10% της ελάχιστης συμμετοχής στην επικείμενη μεγάλη αμκ της τράπεζας…
(upd2)Σε συνεχείς και κατά ορισμένες πηγές προχωρημένες συζητήσεις βρίσκονται η Alpha με το Paramount από το Κατάρ ώστε να συμμετάσχει στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου στην οποία θα εμπλακεί ενεργά το ΤΧΣ.

Κατά ορισμένες πηγές – που όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την τράπεζα – το Paramount που κατέχει το 4% του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha σε συνεργασία με τον Γ Κωστόπουλο που κατέχει το 9% της τράπεζας να συμμετάσχουν στην επικείμενη μεγάλη αύξηση κεφαλαίου.
Όπως θα ορίζει ο νόμος για το ΤΧΣ οι παλαιοί μέτοχοι κάθε τράπεζας στα πλάνα ανακεφαλαιοποίησης θα πρέπει να συμμετάσχουν με ελάχιστη συμμετοχή 10%.
Αν συμμετάσχουν οι αυξήσεις κεφαλαίου θα υλοποιούνται με κοινές με αναστολή ψήφου μετοχές.
Οι τράπεζες λοιπόν βρίσκονται σε διεργασίες ώστε να εξασφαλίσουν την ελάχιστη συμμετοχή και στην περίπτωση της Alpha αυτό μάλλον έχει εξασφαλιστεί από το Paramount από το Κατάρ μαζί με την Οικογένεια Κωστόπουλου που κατέχει 9% και ίσως και ορισμένους άλλους μετόχους είτε του οικογενειακού περιβάλλοντος Κωστόπουλου ή φίλα προσκείμενων μετόχων.
Η Alpha διαθέτει 4,64 δις ευρώ κεφάλαια.
Η ζημία που θα υποστεί με απομείωση 70% εκτιμάται πάνω από 3 δις ευρώ.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα χρειαστεί από 2,5 έως 3 δις νέα κεφάλαια.
Το 10% στα 3 δις είναι 300 εκατ τόσα είναι τα κεφάλαια που θα πρέπει να καταβάλλουν Paramount, Κωστόπουλοι και λοιποί μέτοχοι κατ΄ ελάχιστον.
Κατά ορισμένες πηγές η Alpha έχει εξασφαλίσει το 10% όμως το ζητούμενο είναι οι μέτοχοι που θα συμμετάσχουν θα έχουν κεφάλαια ώστε να καλύψουν τα options ή warrants που θα εκδοθούν από το ΤΧΣ ως κίνητρο στους παλαιούς μετόχους;

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 07:54

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης