Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Cheuvreux: Μπορεί η ευρωπαϊκή κρίση να μην έχει φτάσει στο τέλος της, αλλά κρύβει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες - Σαφές το πλεονέκτημα του ευρώ.... Ποια τα δύο σενάρια για την πορεία της Wall

Cheuvreux: Μπορεί η ευρωπαϊκή κρίση να μην έχει φτάσει στο τέλος της, αλλά κρύβει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες - Σαφές το πλεονέκτημα του ευρώ.... Ποια τα δύο σενάρια για την πορεία της Wall
Σταδιακή βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στην Ευρωζώνη, οι οποίες είναι ικανές να αποτρέψουν την πτωτική πορεία του ευρώ, βλέπει στην τελευταία 24σέλιδη έκθεσή της με τίτλο "Two Waves or One?" (Δύο κύματα ή ένα;) η Cheuvreux.
Σύμφωνα με τον οίκο, το ευρώ κατά το τρέχον τρίμηνο εμφανίζει σαφές πλεονέκτημα έναντι του αμερικανικού δολαρίου, γεγονός που αναμένεται να αποτελέσει δίχτυ ασφαλείας για τη διατήρησή του πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1,30 δολαρίων.
"Υπάρχει ακόμη περιθώριο για περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών στην Ευρωζώνη. Το ευρώ δεν θα χάσει τα 1,30 δολ", σχολιάζουν οι αναλυτές της Cheuvreux.
Όπως επίσης αναφέρουν, πριν από 6 περίπου μήνες οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησαν μια δειλή ανοδική κίνηση, αφού είχαν πρώτα εισέλθει σε μια φάση αυξημένων πιέσεων και μεγάλης αστάθειας. Ο οίκος επιμένει πως οι ευρωπαϊκές μετοχές, κυρίως οι τραπεζικές, παραμένουν ακόμη εξαιρετικά φθηνές.
"Υπάρχει ακόμη ένα μέρος στον κόσμο στο οποίο η εμπιστοσύνη για τις οικονομικές προοπτικές και τη δημοσιονομική σταθερότητα δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί. Το μέρος αυτό δεν είναι άλλο από την Ευρωζώνη. Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους κρίνεται ακόμη ατελής. Το τέλος της δεν έχει ακόμη έρθει", εκτιμά η Cheuvreux, αλλά τονίζει πως η "αναποτελεσματικότητα αυτή γεννά σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες".
Εστιάζοντας στην πορεία του αμερικανικού χρηματιστηρίου, ο οίκος εκτιμά ότι το ανοδικό ράλι δεν σταματά εδώ, αντίθετα θα έχει και συνέχεια, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα κινηθεί σε δύο φάσεις (ή δύο κύματα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Cheuvreux).
Τα δύο αυτά κύματα έχουν ως εξής:
- Plan A
H ανοδική κίνηση της Wall Street, που έχει ξεκινήσει από το περασμένο καλοκαίρι, θα κορυφωθεί - ήτοι για να ανακοπεί - στο διάστημα Απριλίου - Μαϊου.
Στη διάρκεια του καλοκαιριού η αμερικανική αγορά αναμένεται να εισέλθει σε φάση διόρθωσης.
- Plan Β
Το δεύτερο σενάριο, το οποίο οι αναλυτές του οίκου θεωρούν εξίσου πιθανό με το πρώτο, περιλαμβάνει την πιθανότητα οι αμερικανικοί δείκτες να μην εισέλθουν σε τροχιά διόρθωσης στη διάρκεια του καλοκαιριού του 2012 και απλά να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία.
Ειδικότερα, ο οίκος εκτιμά πιθανή την αναρρίχηση του S&P 500, του δείκτη βαρόμετρο της Wall, έως τις 1.450 μονάδες, μετά τη διάσπαση πρόσφατα του φράγματος των 1.400 μονάδων.
Κατά τη Cheuvreux, η πορεία των τραπεζικών μετοχών στη Wall αποτελεί τον μέγα καταλύτη για την ανάκαμψη της αμερικανικής αγοράς. Ωστόσο, το ερώτημα που τίθεται είναι στο κατά πόσο οι αμερικανικές τράπεζες είναι σε θέση να ξεπεράσουν τα υψηλά του 2010. Σύμφωνα με το Plan A, δεν έφτασε ακόμη η ώρα αυτή. Αλλά ας μην ξεχνάμε και το Plan B...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης