Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Phoenix Capital: Οι τρεις λόγοι για τους οποίους η Ευρώπη δεν μπορεί να διασωθεί - Η κατάρρευσή της δεν αργεί... είναι απλά μαθηματικά!

Phoenix Capital: Οι τρεις λόγοι για τους οποίους η Ευρώπη δεν μπορεί να διασωθεί - Η κατάρρευσή της δεν αργεί... είναι απλά μαθηματικά!
"Η Ευρώπη δεν μπορεί να τα καταφέρει... Είναι πολύ μεγάλη για να διασωθεί... Σύντομα έρχεται η κατάρρευσή της..." απαντά κατηγορηματικά σε όλους όσους διατείνονται πως τα προβλήματα της Ευρώπης έχουν επιλυθεί η Phoenix Capital.
"Συνεχίζω να διαβάζω και να ακούω απόψεις, σχόλια, δηλώσεις πως τα προβλήματα της Ευρώπης έχουν επιλυθεί. Όσοι τα λένε αυτά ή δεν ξέρουν απλά μαθηματικά ή δεν έχουν ιδέα από τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα επί ευρωπαϊκού εδάφους", σχολιάζουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές του οίκου στην τελευταία ανάλυσή τους για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ιδού οι τρεις λόγοι για τους οποίους εγγυημένα η Ευρώπη θα καταρρεύσει κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον, προειδοποιεί η Phoenix Capital:

1) Η μόχλευση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος

Η μόχλευση των ευρωπαϊκών τραπεζών αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια για την Ευρώπη. Η διαδικασία απομόχλευσης, στον αντίποδα, χαρακτηρίζεται μια μακρά και επίπονη διαδικασία....
Δεν μπορεί στο σημείο αυτό να μη ληφθούν υπόψη και οι πρόσφατες προειδοποιήσεις του Μ. El Erian, επικεφαλής της Pimco, του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως, για τα αυξημένα επίπεδα μόχλευσης των γαλλικών τραπεζών.
"Οι γαλλικές τράπεζες αποτελούν μια σοβαρή πηγή ανησυχίας" έχει επισημάνει ο El Erian.

2) Το ένα τέταρτο του ισολογισμού της ΕΚΤ αφορά σε κρατικά ομόλογα των PIIGS
Μέρος της προσπάθειας της ΕΚΤ να "σώσει το σύστημα" την οδήγησε οδήγησε τελικά στο να "φορτωθεί" μεγάλο μέρος του χρέους των χωρών της αδύναμης περιφέρειας.  
Η ΕΚΤ κατόρθωσε "με επιτυχία" να διαχειριστεί την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Αλλά, τι θα συμβεί με τα ομόλογα των άλλων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου; Να κάνει κάτι αντίστοιχο είναι αδύνατο και ανέφικτο. Μάλιστα δεν θα προσπαθήσει καν...
Ο ισολογισμός της ΕΚΤ ξεπέρασε πρόσφατα τα επίπεδα ρεκόρ των 3 τρις ευρώ. Εάν οι τράπεζες που έχουν δανειστεί κεφάλαια από την ΕΚΤ δεν μπορέσουν να τα επιστρέψουν και τα collaterals τους χάσουν την αξία τους, τότε η κεντρική τράπεζα θα καταγράψε ζημίες, οι οποίες αυτόματα θα περάσουν στις εθνικές κεντρικές τράπεζες....

3) H EKT είναι πολύ μικρή για να βάλει φρένο σε όλη αυτή την αναταραχή

O καθένας μπορεί να σκεφτεί το εξής... Η ΕΚΤ μπορεί απλά να τυπώσει χρήμα. Αυτό όμως δεν είναι ορθό. Γιατί; Γιατί υπάρχει και η Γερμανία, η οποία είναι εντελώς αντίθετη με αυτή τη λογική.

"H Eυρώπη δεν μπορεί να διασωθεί. Είναι πολύ μεγάλη και εγκλωβισμένη στη μόχλευση. Η κατάρρευση θα έρθει και η ΕΚΤ θα είναι ανήμπορη να την αποτρέψει...", καταλήγει η Phoenix Capital.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης