Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Capital Context: Αναζητούν ευκαιρίες να... πουλήσουν μετοχές οι επενδυτές - Σε πτωτική τροχιά οι τραπεζικές μετοχές, μεγάλοι κερδισμένοι τα ομόλογα

Capital Context: Αναζητούν ευκαιρίες να... πουλήσουν μετοχές οι επενδυτές - Σε πτωτική τροχιά οι τραπεζικές μετοχές, μεγάλοι κερδισμένοι τα ομόλογα
Συνεχίζουν οι επενδυτές να αναζητούν ευκαιρίες... πώλησης τόσο στην αμερικανική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, σύμφωνα με τους αναλυτές, οι οποίοι βλέπουν τους ισχνούς όγκους συναλλαγών να οδηγούν σε πτώση την ώρα που οι δείκτες κλείνουν κοντά στην σταθμισμένη μέση τιμή κατ' όγκο.
Σύμφωνα με τα παρακάτω διαγράμματα της Capital Context, η προοπτική της μη ανανέωσης των γύρων νομισματικής χαλάρωσης από τη Fed, η πορεία των δεικτών ISM υπηρεσιών, καθώς και η αρνητική τροπή που έλαβε η τελευταία ισπανική δημοπρασία, έδωσε σήμα πωλήσεων στις αγορές, με τη ρευστότητα στο σύστημα συναλλαγών να υποχωρεί πάνω από 1%.
Οι τραπεζικές μετοχές έχουν υποαποδώσει σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά από τη Δευτέρα, καθώς Citigroup, Bank of America και Morgan Stanley να σημειώνουν απώλειες μεταξύ 6% και 7%. Η κίνηση φαίνεται και στο διάγραμμα:



Τα αμερικανικά ομόλογα στον αντίποδα, είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι, με τα 10ετή και τα 30ετή να καταγράφουν τις καλύτερες μέρες του έτους. Πιο συγκεκριμένα:



Παρά το γεγονός ότι οι μετοχές υποχωρούν, τα εμπορεύματα (commodities) βρίσκονται σε πτωτική τροχιά, με εξαίρεση το πετρέλαιο και το χαλκό που ενισχύονται ακολουθώντας το δολάριο.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης