Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Προσοχή συστήνουν οι αναλυτές για την πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων - Τι προβλέπουν για το άμεσο μέλλον Citi, BlackRock, Societe Generale, BNP Paribas, Fidelity

Προσοχή συστήνουν οι αναλυτές για την πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων - Τι προβλέπουν για το άμεσο μέλλον Citi, BlackRock, Societe Generale, BNP Paribas, Fidelity
Επιφυλακτικοί για την πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων εμφανίζονται οι αναλυτές, υπό το βάρος της κρίσης χρέους, κάνοντας λόγο για περιορισμένο αντίκτυπο των πράξεων χρηματοδότησης της ΕΚΤ (LTROs).
Καθώς η οριστική απάντηση στην κρίση χρέους δεν έχει ακόμη δοθεί και καθώς πλέον στο μάτι του κυκλώνα έχουν βρεθεί χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία, το outlook για την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο.
"Τα LTROs της ΕΚΤ δεν φαίνεται να έλυσαν μεγάλο μέρος του προβλήματος", δηλώνει ο Richard Cookson, της Citi Private Bank.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η εικόνα που παρουσιάζουν στην τρέχουσα συγκυρία οι ευρωπαϊκές αγορές είναι παρόμοια με την κατάσταση που παρουσίαζαν το περασμένο έτος, 2011: Ξεκίνησαν δυναμικά και μετά παραδόθηκαν άνευ όρων σε μια πτωτική πορεία, στη σκιά της κρίσης.
Ωστόσο, κατά τον Cookson, oι αποτιμήσεις των ευρωπαϊκών μετοχών εμφανίζονται εξαιρετικά ελκυστικές.
"O αντίκτυπος στην αγορά της λιτότητας που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις θα φανεί εν ευθέτω χρόνω. Και δεν θα είναι μια θετική εξέλιξη. Οι επιπτώσεις ενδεχομένως να είναι πολύ χειρότερες από ότι φανταζόμαστε", σχολιάζει από την πλευρά του ο Sam Morse, της Fidelity.
"Η Γερμανία επωμίζεται το βάρος των οικονομικών προβλημάτων των αδύναμων γειτόνων της", αναφέρουν οι αναλυτές της BNP Paribas. Nα σημειωθεί ότι ο οίκος αναβάθμισε σε overweight αυτή την εβδομάδα τον γερμανικό χρηματιστηριακό δείκτη, DAX.
"O αντίκτυπος των LTROs στις ευρωπαϊκές μετοχές πέρασε. Αυτή τη στιγμή διανύουμε μια φάση που θυμίζει: παύση για ανάσα και ξεκούραση", εκτιμά ο Nigel Bolton, της BlackRock.
"H υψηλή διάθεση για ρίσκο προσφέρει μεγάλο ενθουσιασμό, αλλά όχι και μεγάλες αποδόσεις. Ο ενθουσιασμός είναι υπερεκτιμημένος", σημειώνει ο Dylan Grice, της Société Générale.

www.bankinngnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης