Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Σαφείς αποστάσεις Βενιζέλου από τη διετία Παπανδρέου – Πιθανόν εκτός λίστας του ΠΑΣΟΚ οι Ραγκούσης και Παπακωνσταντίνου – Ενισχύει το ηγετικό του προφίλ ο Ευ. Βενιζέλος

Σαφείς αποστάσεις Βενιζέλου από τη διετία Παπανδρέου – Πιθανόν εκτός λίστας του ΠΑΣΟΚ οι Ραγκούσης και Παπακωνσταντίνου – Ενισχύει το ηγετικό του προφίλ ο Ευ. Βενιζέλος
Σαφείς αποστάσεις επιθυμεί να πάρει ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος από τη διετία Παπανδρέου, ενώ βαθαίνει το χάσμα ανάμεσα στον ίδιο και στους δύο «στρατηγούς» τότε του Γ. Παπανδρέου, τον Γ. Ραγκούση και το Γ. Παπακωνσταντίνου.
Ραγκούσης και Παπακωνσταντίνου ήταν στην προεκλογική περίοδο του 2009 τα πρόσωπα που συμβόλισαν, όσο κανένα άλλο, την εποχή του και ίσως αυτός να ήταν ο λόγος που είχαν πάντα ψυχρές σχέσεις με τον Βαγγέλη Βενιζέλο.
Ιδιαίτερα ο Γιάννης Ραγκούσης είχε συγκρουστεί μαζί του ουκ ολίγες φορές. Μάλιστα, όταν ήρθε η ώρα να διεκδικήσει την ηγεσία ήταν ο μόνος -μαζί με τον Χρήστο Παπουτσή- που δεν τον υποστήριξε.
Από τότε δίνει διαρκώς την εντύπωση ότι βρίσκεται απέναντί του. Με την απόφασή του, όμως, να αναγάγει σε μείζον θέμα την άρνησή του να ψηφίσει τη χρηματοδότηση των κομμάτων, κατάφερε να στρέψει εναντίον του το σύνολο των κορυφαίων στελεχών -με εξαίρεση τους Λοβέρδο και Διαμαντοπούλου, με τους οποίους είχε αποτελέσει κάποια στιγμή εσωκομματική «τρόικα».
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για βαρύ κλίμα στις συναντήσεις που είχαν ο Βενιζέλος με Ραγκούση και Παπακωνσταντίνου, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Ευ. Βενιζέλος ετοιμάζεται να θέσει στα κομματικά όργανα ακόμα και θέμα μη συμμετοχής των δύο στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.
Το θέμα συζήτησαν χθες οι τρεις άνδρες, σε κοινή συνάντηση, όπου κατά πληροφορίες τόσο ο κ. Ραγκούσης όσο και κ. Παπακωνσταντίνου δεν κατάφεραν να αποσπάσουν το «ναι» του κ. Βενιζέλου για τη συμμετοχή τους, ο πρώτος στο ψηφοδέλτιο της Β’ Αθήνας και ο δεύτερος στο ψηφοδέλτιο του υπολοίπου Αττικής.
Στη σύσκεψη της εκλογικής επιτροπής με τη «στενή» της σύνθεση που ακολούθησε οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδόν όλα τα κορυφαία στελέχη (συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Κ. Σκανδαλίδης, ο Α. Λοβέρδος, ο Δ. Ρέππας, η Α. Διαμαντοπούλου, ο Μ. Χρυσοχοίδης, ο Π. Ευθυμίου, η Φώφη Γεννηματά ) υποστήριξαν ότι ο κ. Ραγκούσης δε γίνεται από τη μία να μη συμφωνεί με μία κυβερνητική (και όχι πρωτοβουλία βουλευτών) όπως η τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και να μην παραιτείται από μόνος του, ενώ από την άλλη όλοι έθεσαν θέμα δικής του διαχείρισης των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ όταν ήταν γραμματέας του κόμματος.
Εν τω μεταξύ, μικρό προβάδισμα του Ευάγγελου Βενιζέλου έναντι του Αντώνη Σαμαρά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία καταγράφει η δημοσκόπηση της GPO που δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας.
Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Mega, στο ερώτημα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό το 24,3% επέλεξε τον Ευ. Βενιζέλο και το 23,8% τον Αντ. Σαμαρά.
Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχει μειωθεί και βρίσκεται στις τέσσερις μονάδες (με 18,2% έναντι 14,2% του ΠΑΣΟΚ).
Από τα στοιχεία της δημοσκόπησης προκύπτει ότι στη Βουλή εισέρχονται επτά κόμματα.
Το ΚΚΕ αποσπά ποσοστό 8%, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» 7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,2%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,9%, ο ΛΑΟΣ 4%, η Χρυσή Αυγή 3,1%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης