Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ξεπέρασε τις κεφαλαιοποιήσεις των χρηματιστηρίων Ελλάδας, Πορτογαλίας, Ισπανίας η Apple - Ακραία φούσκα ή κατάρρευση των αποτιμήσεων ή και τα δύο μαζί;

Ξεπέρασε τις κεφαλαιοποιήσεις των χρηματιστηρίων Ελλάδας, Πορτογαλίας, Ισπανίας η Apple - Ακραία  φούσκα ή κατάρρευση των αποτιμήσεων ή και τα δύο μαζί;
Τη συνολική κεφαλαιοποίηση των αγορών της Ελλάδος, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας έχει φτάσει η αποτίμηση της Apple, η οποία αποτελεί πλέον τη μετοχή - "χρυσορυχείο" για τη Wall Street από την αρχή του έτους.
Η αξία της Apple σκαρφάλωσε για πρώτη φορά στην ιστορία της πάνω από τα 600 δισ. δολάρια, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο της ως η αμερικανική εταιρεία με την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση.
Οι μετοχές του τεχνολογικού κολοσσού ανήλθαν την Τρίτη μέχρι τα 644 δολάρια, έχοντας ξεπεράσει το φράγμα των 500 δολαρίων μόλις το Φεβρουάριο. Από τις αρχές της χρονιάς έχουν ενισχυθεί σχεδόν 60%. Πλέον αποτελεί τη μεγαλύτερη αμερικανική εταιρία βάση κεφαλαιοποίησης και φυσικά είναι η μετοχή η οποία έχει βοηθήσει στην άνοδο των αμερικανικών αγορών, όλο αυτό το χρονικό διάστημα.
Το Bloomberg κάνει τη διαγραμματική σύγκριση της Apple με τη συνολική κεφαλαιοποίηση των αγορών της Ελλάδος, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, δείχνοντας το κλείσιμο της ψαλίδας από το 2007 μέχρι σήμερα. Μάλιστα, από τη μία φαίνεται μία "μικρή φούσκα" από την άλλη η καταβαράθρωση των αγορών των τριών χωρών, και το αποτέλεσμα είναι:



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης