Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ψευδαίσθηση η αντίληψη περί ομογενοποιημένης Ευρώπης - Η Μεγάλη Διχοτόμηση θα συνεχιστεί - Τι εκτιμούν Mitsubishi UFJ και JPM Asset Management

Ψευδαίσθηση η αντίληψη περί ομογενοποιημένης Ευρώπης - Η Μεγάλη Διχοτόμηση θα συνεχιστεί - Τι εκτιμούν Mitsubishi UFJ και JPM Asset Management
"Τα προβλήματα της Ευρωζώνης επέστρεψαν. Είναι και πάλι εδώ", προειδοποιούν εκ νέου οι αναλυτές, συστήνοντας μεγάλη προσοχή προς τους επενδυτές στο εξής: Πρέπει να είναι σε θέση να διαχωρίσουν ποιες είναι οι επιτυχημένες και οι μη επιτυχημένες αντίστοιχα ευρωπαϊκές χώρες.
"Η αντίληψη πως η Ευρώπη είναι μια ομογενοποιημένη ένωση, η οποία στο σύνολό της θα βυθιστεί στην ύφεση δεν είναι ορθή. Υπάρχει μεγάλη διχοτόμηση", σχολιάζει ο Brendan Brown, της Mitsubishi UFJ Securities International. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα καλά νέα επί ευρωπαϊκού εδάφους έγκεινται στο εξής: Γερμανία, Ελβετία και μια - δύο ακόμη χώρες τα καταφέρνουν.
Παράλληλα, ο Brown, κάνει ειδική μνεία στις γερμανικές εκλογές του 2013. "Υπάρχει περίπτωση το 2013 η Γερμανία να αποχωρήσει από την ΕΕ;" διερωτάται.
"Οι Γερμανοί δεν πρόκειται να αποδεχθούν την πιθανότητα να δοθούν περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα, αν χρειαστεί. Γερμανία και Γαλλία μπορούν να ανταπεξέλθουν στη νέα κατάσταση που θα ακολουθήσει, αν κάποια χώρα του ευρωπαϊκού νότου αποχωρήσει από την Ευρωζώνη", προσθέτει.
"Δανία και Βρετανία εξακολουθούν να θεωρούνται ασφαλή καταφύγια", δηλώνει από την πλευρά του ο Dan Morris, της JPM Asset Management.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης