Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ποια χώρα θα είναι η επόμενη που θα πέσει έξω στις προβλέψεις του προϋπολογισμού της - Η κρίση δεν θα περιοριστεί μόνο σε Ιταλία και κυρίως Ισπανία

Ποια χώρα θα είναι η επόμενη που θα πέσει έξω στις προβλέψεις του προϋπολογισμού της - Η κρίση δεν θα περιοριστεί μόνο σε Ιταλία και κυρίως Ισπανία
Η Ιταλία και η Ισπανία είναι απίθανο να είναι οι τελευταίες ευρωπαϊκές χώρες που ανακοίνωσαν ότι δε θα επιτύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί για τον προϋπολογισμό τους, μεταδίδει το οικονομικό δίκτυο CNBC, το οποίο εκτιμά ότι η Γαλλία θα είναι η επόμενη χώρα που θα αντιμετωπίσει σχετικά προβλήματα, ειδικά αν τελικά ο Φρανσουά Ολάντ είναι ο επόμενος ένοικος του Μεγάρου των Ηλυσίων το Μάιο.
Όπως άλλωστε υποστηρίζει ο Jeremy Stretch της CIBC, «είναι πολύ σύνηθες μία νέα κυβέρνηση να λέει σε πόσο κακή κατάσταση είναι το κράτος που παρέλαβε».
Σύμφωνα με το CNBC, και η Ολλανδία ενδέχεται να αλλάξει τις προβλέψεις για τον προϋπολογισμό της, μετά την προειδοποίηση αναλυτή της Fitch για αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας από το χρέος, καθώς και από πιθανή υποτίμηση της κτηματαγοράς.
Όπως υποστηρίζει ειδικός αναλυτής, «η Ολλανδία έχει αγγλοσαξονική νοοτροπία στην αγορά ακινήτων και ουδείς μπορεί αυτή τη στιγμή να αποκλείσει μία ‘φούσκα’» και προσθέτει ότι όλα αυτά «φτάνουν έξω από την πόρτα της Γερμανίας».
Το CNBC υπογραμμίζει ότι η Ισπανία και η Ιταλία δέχονται αφόρητες πιέσεις για περικοπές δαπανών, ενώ οι χώρες του μηχανισμού – Πορτογαλία, Ιρλανδία και Ελλάδα – βρίσκονται επίσης αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο να χάσουν τους στόχους για τον προϋπολογισμό τους.
Τέλος, από όλες τις χώρες που θα προχωρήσουν σε αναθεωρήσεις, η Ιρλανδία πιθανότατα θα είναι αυτή που θα μπει στο στόχαστρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης