Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Άνοδο του δολαρίου προβλέπουν οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι, στη σκιά της ευρωπαϊκής κρίσης - Βλέπουν πτώση του ευρώ στα 1,20 δολ έως τα τέλη του 2012 - Τι εκτιμούν JP Morgan, Wells Fargo και Βarclays

Άνοδο του δολαρίου προβλέπουν οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι, στη σκιά της ευρωπαϊκής κρίσης - Βλέπουν πτώση του ευρώ στα 1,20 δολ έως τα τέλη του 2012 - Τι εκτιμούν JP Morgan, Wells Fargo και Βarclays
Υπάρχει τουλάχιστον μια παράμετρος στην οποία συμφωνούν τόσο οι αισιόδοξοι (bulls), όσο και οι απαισιόδοξοι (bears) αναλυτές στην τρέχουσα συγκυρία. Ποια είναι αυτή; Η επικείμενη άνοδος του δολαρίου, στη σκιά των ανανεωμένων φόβων για τις διαστάσεις της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.
Η πλειοψηφία των αναλυτών τον περασμένο Νοέμβριο προέβλεπε πτώση του δολαρίου, έναντι των υπόλοιπων "ανταγωνιστών" του. Τώρα, η τάση αυτή έχει αντιστραφεί...
Οι αισιόδοξοι αναλυτές, στην τρέχουσα συγκυρία, προβλέπουν άνοδο του δολαρίου έως τα τέλη του έτους, λόγω της αύξησης των προσλήψεων στις ΗΠΑ και της συνεχιζόμενης ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.
"Είμαστε πλέον πιο bullish για το δολάριο, καθώς οι προοπτικές για την αμερικανική οικονομία βελτιώνονται", σχολιάζει ο Ken Dickson, της Standard Life Investments.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το ευρώ θα υποχωρήσει στα 1,30 δολάρια έως τα τέλη του έτους, σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις τουλάχιστον 46 αναλυτών που συμμετείχαν σε πρόσφατη δημοσκόπηση του bloomberg.
"Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος το ευρώ να υποχωρήσει στα 1,25 δολ, αν οι συνθήκες χρηματοδότησης στην Ευρωζώνη εμφανίσουν σημάδια περαιτέρω επιδείνωσης", σχολιάζει ο John Normand, της JP Morgan.
"Οι προοπτικές για νέο - τρίτο - γύρο ποσοτικής χαλάρωσης στις ΗΠΑ δεν έχουν φύγει ποτέ από το τραπέζι", σχολιάζει ο Michael Woolfolk, της New York Mellon.
Η Wells Fargo αναμένει πτώση του ευρώ στα επίπεδα των 1,24 δολ έως τα τέλη του 2012.
Από την πλευρά τους οι αναλυτές της Barclays προβλέπουν ότι στα τέλη του έτους το ευρώ θα έχει υποχωρήσει στα επίπεδα των 1,20 δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης