Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Capital Bank GRAWE: Νέα αναδιάρθρωση χρέους περιμένει την Ελλάδα στην επόμενη στροφή του δρόμου - Τέσσερις ακόμη χώρες θα την ακολουθήσουν - Ανίκανοι οι πολιτικοί να διαχειριστούν την κρίση....

Capital Bank GRAWE: Νέα αναδιάρθρωση χρέους περιμένει την Ελλάδα στην επόμενη στροφή του δρόμου - Τέσσερις ακόμη χώρες θα την ακολουθήσουν - Ανίκανοι οι πολιτικοί να διαχειριστούν την κρίση....
Νέα, δεύτερη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους βλέπει... στην επόμενη στροφή του δρόμου ο Αυστριακός Guenter Leitold της Capital Bank GRAWE.
Όπως αναφέρει σε ανάλυσή του, τα προβλήματα της Ελλάδας έχουν - στην καλύτερη περίπτωση - κατά το ήμισυ επιλυθεί και για το λόγο αυτό, οι πιθανότητες μιας νέας αναδιάρθρωσης παραμένουν αυξημένες.
Μπορεί η λύση της αναδιάρθρωσης του χρέους, συνεχίζει, να πλήττει σε μικρότερο βαθμό το προφίλ των πολιτικών, αν συγκριθεί με αυξήσεις φόρων και περικοπές μισθών και συντάξεων, ωστόσο τα εν λόγω αυστηρά μέτρα λιτότητας έχουν ήδη αποδείξει πως δεν έχουν και μεγάλη επιτυχία όσον αφορά στον κυρίαρχο στόχο, αυτόν της ανάσχεσης της κρίσης χρέους.
Μάλιστα, ο Leitold, επικαλούμενος τη δυναμική του χρέους και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών - αλλά και τη συνεχιζόμενη άνοδο των spreads - προβλέπει αναδιάρθρωση χρέους, στα βήματα της Ελλάδας για ακόμη 4 κράτη. Ποια είναι αυτά; Οι γνωστοί "αδύναμοι κρίκοι" της Ευρωζώνης: Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία και Ιρλανδία.
"Ένας σημαντικός αριθμός ανεπτυγμένων χωρών δεν θα κατορθώσει να τιθασεύσει το χρέος του χωρίς αναδιάρθρωση", τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως "ο καθένας είναι σε θέση να αντιληφθεί πως η πόνος από μια αναδιάρθρωση χρέους αποτελεί μια εναλλακτική στα συνεχιζόμενα βάρη - και βάσανα - από μια μακρόχρονη επιβολή μέτρων λιτότητας, τα οποία έχουν επί της ουσίας αβέβαιη κατάληξη".
Κατά τον Leitold, δεν είναι εξαιρετικά εύκολο να προβλέψει κανείς τι πολιτικές θα ακολουθηθούν στο προσεχές μέλλον, καθώς οι ηγέτες έχουν ήδη δείξει την ανικανότητά τους να διαχειριστούν την πρόκληση της κρίσης χρέους.
Ωστόσο, αυτό που μετά βεβαιότητας επισημαίνει πως μπορεί να προβλέψει είναι η περαιτέρω επιδείνωση της εικόνας των δημοσίων χρεών, γεγονός το οποίο αυξάνει αυτόματα την πιθανότητα αναδιάρθρωσης...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης