Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

TF Market Advisors: Έρχεται νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αφού η Ελλάδα απέφυγε την πραγματική χρεοκοπία την 1η φορά

TF Market Advisors: Έρχεται νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αφού η Ελλάδα απέφυγε την πραγματική χρεοκοπία την 1η φορά
Αναπόφευκτη χαρακτηρίζει μια νέα, δεύτερη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους η TF Market Advisors, στην τελευταία έκθεσή της για τα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα.
Κατά τον οίκο, η εξέλιξη αυτή πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς η Ελλάδα απέφυγε την πραγματική χρεοκοπία την πρώτη φορά, αφού οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν ήθελαν ούτε καν να ακούσουν για το ενδεχόμενο αυτό.
Όπως εξηγεί η TF Market Advisors, χρεοκοπία και αναδιάρθρωση είναι δυο διαδικασίες που χρήζουν αυξημένης προσοχής, ορθού σχεδιασμού και σοβαρής εφαρμογής.
Aλλά πλέον οι εν λόγω διαδικασίες είναι αναπόφευκτες ως μέρος μιας συνολικής ευρωπαϊκής λύσης, στην οποία και πάλι οι τράπεζες θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος.
Την ίδια ώρα, σφίγγει ολοένα και περισσότερο ο κλοιός για τον επικεφαλής της EKT, Μ. Draghi, την ώρα που το ένα μετά το άλλο τα οικονομικά μεγέθη της Ευρωζώνης μαρτυρούν τη σκληρή πραγματικότητα: Παρά τη δράση της ΕΚΤ, η ευρωπαϊκή οικονομία επιδεινώνεται...
Όπως εκτιμά ο οίκος, οι οικονομικές συνθήκες στην Ευρωζώνη εμφανίζουν συνεχώς νέα σημάδια επιδείνωσης, η ανεργία σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ενώ χρηματιστήρια και τράπεζες στην ευρωπαϊκή περιφέρεια βρίσκονται αντιμέτωπα με νέες προκλήσεις.
Η μόνη ελπίδα της αγοράς έγκειται στην πίστη ότι ο Draghi και η ΕΚΤ θα αποκαλύψουν νέο σχέδιο τόνωσης της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Η δεύτερη πράξη μακροχρόνιας χρηματοδότησης της ΕΚΤ (LTROs) πραγματοποιήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου. Δύο μήνες μετά, η Ευρωζώνη βρίσκεται ξανά δέσμια της κρίσης χρέους...
Γιατί τα LTROs απέτυχαν και μάλιστα τόσο άμεσα; διερωτάται ο οίκος και εξηγεί "Η ορθότερη ερώτηση είναι η εξής: Πως θα γίνει τα LTROs να μην αποτυγχάνουν;".
"Πως ο Draghi θα προχωρήσει στην παροχή πρόσθετης ρευστότητας στο Ευρωσύστημα; Πως θα ανακουφίσει εκ νέου τις αγορές;" διερωτώνται οι ανά τον κόσμο επενδυτές.
Η TF Market Advisors απαντά: Στην τρέχουσα συγκυρία δεν μπορεί να κάνει και πολλά ο διοικητής της ΕΚΤ. Τη δεδομένη στιγμή, αυτό που όλοι πρέπει να κάνουν είναι να αποδεχθούν την πραγματικότητα και το αναπόφευκτο....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης