Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Νέα εξωθεσμική παρέμβαση στις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις – Το IIF που ενεπλάκη στο PSI προβλέπει συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές - Λειτουργική κυβέρνηση ζητά το Βερολίνο

Νέα εξωθεσμική παρέμβαση στις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις – Το IIF που ενεπλάκη στο PSI προβλέπει συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές - Λειτουργική κυβέρνηση ζητά το Βερολίνο
(upd)Συνασπισμό μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ βλέπει για την επόμενη μέρα των εκλογών το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), σε έκτακτο σημείωμα του με ημερομηνία 1η Μαΐου, σε μία ακόμη εξωθεσμική προσπάθεια για παρέμβαση στις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις.
Σύμφωνα με τον φορέα που διαχειρίστηκε την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις βλέπουν ότι έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν τα κόμματα που υποστηρίζουν το πρόγραμμα της Τρόικας. Από τη στιγμή που δεν φαίνεται πιθανό να σχηματιστεί αυτοδυναμία, μια νέα κυβέρνηση συνασπισμού είναι πιθανό να σχηματιστεί. Παρά τις διαφορές που κλιμακώνονται σε κάθε εκλογική διαδικασία, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού που να είναι βιώσιμος την επόμενη τετραετία.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, σε περίπτωση συγκέντρωσης του 37% των ψήφων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση πλειοψηφίας 8 εδρών. Επιπλέον, θεωρεί ότι εάν η Δημοκρατική Συμμαχία κατορθώσει να μπει στη Βουλή και να συνεργαστεί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να αυξηθεί η πλειοψηφία της κυβέρνησης συνασπισμού στις 15 έδρες.
Το IIF πάντως δεν παραβλέπει να τονίσει ότι υπάρχει κίνδυνος τα κόμματα που αντιμάχονται του Μνημονίου μπορεί να συγκεντρώσουν το 60% των ψήφων. Η έλλειψη αυτοδυναμίας σε αυτές τις συνθήκες, θα απαιτούσε πιθανώς τη συνέχιση μιας προσωρινής κυβέρνησης τεχνοκρατών, και μετά να ακολουθήσουν νέες εκλογές ύστερα από ένα χρονικό διάστημα, ίσως αργότερα στο 2012.
Τέλος, προειδοποιεί επίσης πως οι προοπτικές για την εφαρμογή του προγράμματος μπορεί να κινδυνεύουν εάν η Δημοκρατική Συμμαχία αποτύχει να μπει στη Βουλή ή εάν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν λάβουν το 38% των ψήφων. Αυτό θα καταστήσει δύσκολη τη διεκδίκηση μιας ξεκάθαρης λαϊκής εντολής, που είναι απαραίτητη για να ενισχυθεί η εφαρμογή του προγράμματος.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται και από το Βερολίνο, η Γερμανία ζητά σταθερή και λειτουργική κυβέρνηση στην Ελλάδα, μετά την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής.
Η Γερμανία ελπίζει πως την Κυριακή θα προκύψει μια λειτουργική, αποτελεσματική και πάνω από όλα σταθερή κυβέρνηση στην Ελλάδα, με στόχο να εφαρμόσει το συμφωνηθέν πρόγραμμα με τους πιστωτές της χώρας. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης