Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Δεύτερη παρέμβαση του Dallara του IIF μέσα σε λίγες ώρες - Δεν μπορεί να αποκλειστεί η χρεοκοπία της Ελλάδας... αλλά απίθανη η έξοδός της από το ευρώ

Δεύτερη παρέμβαση του Dallara του IIF μέσα σε λίγες ώρες - Δεν μπορεί να αποκλειστεί η χρεοκοπία της Ελλάδας... αλλά απίθανη η έξοδός της από το ευρώ
(upd)Δεύτερη δήλωση - παρέμβαση για τα ελληνικά δρώμενα πραγματοποίησε με διαφορά μόλις λίγων ωρών ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Charles Dallara. Στη νέα δήλωσή του ο Dallara, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, ωστόσο χαρακτηρίζει απίθανη την έξοδο της χώρας από το ευρώ....
"Ναι, μπορεί να υπάρξει ελληνική χρεοκοπία", σημείωσε για να προσθέσει "Η έξοδος από το ευρώ είναι απίθανη".
"Δεν με εξέπληξε το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών. Είναι λογικό οι Έλληνες να ακολουθούν νέα κατεύθυνση για την διασφάλιση των συμφερόντων τους, ανέφερε νωρίτερα ο ίδιος μιλώντας στο CNBC.
Σύμφωνα με τον Dallara στην Ελλάδα θα δημιουργηθεί κυβέρνηση συνασπισμού ή τεχνοκρατών. Αυτή θα προχωρήσει και την εφαρμογή του προγράμματος αφού δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Έτσι θα δούμε τις μεταρρυθμίσεις να προχωρούν έστω και με πολλές αντιδράσεις.
Ο επικεφαλής του IIF, ο οποίος πρωτοστάτησε στις διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το πρώτο δίμηνο του έτους, ανέφερε ότι εάν η εμπιστοσύνη των ιδιωτών αποκατασταθεί για την Ελλάδα, τότε μπορούμε να ελπίζουμε σε αλλαγή της κατάστασης. Ωστόσο, δεν σταμάτησε να επικρίνει πτυχές του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, επισημαίνοντας ότι δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στις βραχυπρόθεσμες περικοπές δαπανών, δημιουργώντας την αίσθηση ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο για τη χώρα.
Ο Dallara δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας, αν και άμεσα αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις. «Παρακολουθώ τα ελληνικά τεκταινόμενα με μεγάλη προσοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά, θεωρώντας ότι θα πρέπει να περάσει καιρός ώστε να διαφανούν τα αποτελέσματα ορισμένων σημαντικών δράσεων.
Τέλος, ο Dallara επέκρινε την πολιτική της προσκόλλησης στην αυστηρή λιτότητα. Η Γερμανία, και οι άλλοι σύμμαχοι της, θα πρέπει να επανακαθορίσουν την οικονομική τους στρατηγική ώστε να επαναφέρουν στο ευρώ την εμπιστοσύνη.
Θα πρέπει να αναθεωρηθεί η ισορροπία μεταξύ λιτότητας και ανάπτυξης, ανέφερε ο Dallara. Μπορεί να χρειαστούν κάποια περισσότερα κεφάλαια άμεσα, αλλά σε βάθος χρόνου, η ενίσχυση της ανάπτυξης θα περιορίσει το κόστος στήριξης των αδύναμων χωρών.

(Πρώτη ενημέρωση: 11:08)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης