Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Νέα παρέμβαση Κ. Σημίτη - Χωρίς λογική η συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ - Θα ήταν καταστροφικό τέτοιο σενάριο

Νέα παρέμβαση Κ. Σημίτη - Χωρίς λογική η συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ - Θα ήταν καταστροφικό τέτοιο σενάριο
Η Ελλάδα πρέπει να είναι κομμάτι του ευρώ, υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, προειδοποιώντας ότι πιθανή αποχώρηση και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα θα ήταν καταστροφική.
Μιλώντας σε forum στο Πεκίνο, ο Κώστας Σημίτης παρενέβη δηλώντας ότι δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση το γεγονός ότι η Ελλάδα ανήκει στο ευρώ. Η ιδέα επιστροφής στη δραχμή είναι μια ιδέα που δεν μπορεί να λειτουργήσει.
Η συζήτηση περί αποχώρησης από την ευρωζώνη δεν έχει καμία λογική, πρόσθεσε ο κ. Σημίτης, επισημαίνοντας ότι θα ήταν καταστροφικό η Ελλάδα να βρίσκεται εκτός ευρωζώνης.
Υπενθυμίζεται ότι χτες ο πρόεδρος του Eurogroup, J. C. Juncker, δήλωσε ότι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ παραμένει ακλόνητη επιθυμία των Ευρωπαίων, οι οποίοι, όπως τόνισε, παραμένουν πιστοί στις δεσμεύσεις τους για τη στήριξη της Ελλάδας. Ο ίδιος μάλιστα χαρακτήρισε "ανοησίες", αλλά και "προπαγάνδα" τις συζητήσεις για την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Κανείς στο Eurogroup δεν μίλησε για αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, πρόσθεσε.
"Η δημοκρατική διαδικασία στην Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει όπως αρμόζει", πρόσθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για άμεση συγκρότηση κυβέρνησης. "Η Ελλάδα πρέπει να έχει άμεσα μια νέα κυβέρνηση, προκειμένου να αναλάβει τη συνέχιση της εφαρμογής του οικονομικού προγράμματος της χώρας και την υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης