Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ξανά στο Προεδρικό Μέγαρο οι πολιτικοί Αρχηγοί για τον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης - Πιθανότερο σενάριο να αναλάβει πρωθυπουργός ένας από τους τρεις επικεφαλής των ανώτατων δικαστηρίων

Ξανά στο Προεδρικό Μέγαρο οι πολιτικοί Αρχηγοί για τον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης - Πιθανότερο σενάριο να αναλάβει πρωθυπουργός ένας από τους τρεις επικεφαλής των ανώτατων δικαστηρίων
Με θέμα τη συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης μέχρι τις νέες εκλογές οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν στις 17 Ιουνίου θα επανέλθουν σήμερα στο Προεδρικό Μέγαλο οι πολιτικοί Αρχηγοί, και οι επτά αυτή τη φορά, αφού χτες ναυάγησαν οι συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.
Οι πολιτικοί αρχηγοί θα αποφασίσουν για το πρόσωπο του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού και των μελών της κυβέρνησης. Εάν δεν συμφωνήσουν στο πρόσωπο του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε έναν από τους τρεις Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, δηλαδή είτε την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου είτε κάποιο εκ των Προέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Την Πέμπτη ορκίζεται η νέα Βουλή, η οποία θα εκλέξει (την Παρασκευή) προεδρείο και εν συνεχεία με Προεδρικό Διάταγμα (που κατά πάσα πιθανότητα θα εκδοθεί και αυτόν την Παρασκευή) θα οριστεί η ημερομηνία των εκλογών. Πιθανότερες ημερομηνίες η 10η ή 17η Ιουνίου.
Στο μεταξύ, επτασφράγιστο μυστικό παραμένουν οι σκέψεις των Αρχηγών για την πρόταση τους για πρωθυπουργό. Ο Λουκάς Παπαδήμος φαίνεται ότι δεν επιθυμεί να παραμείνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός, αν και όλα μπορεί να αλλάξουν κατά τη σύσκεψη.
Επιπλέον, δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι υπουργοί θα παραμείνουν στις θέσεις τους, αν και ο Τ. Γιαννίτσης, φαίνεται ότι είναι ο επικρατέστερος για το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να είναι υπεύθυνος για τη διεξαγωγή των επαναληπτικών εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης