Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Παπακωνσταντίνου: Η ελληνική οικονομία έχει αντοχές- Τι θα συζητηθεί στη Διυπουργική

Παπακωνσταντίνου: Η ελληνική οικονομία έχει αντοχές- Τι θα συζητηθεί στη Διυπουργική
Την πεποίθηση του να συνεχιστεί με απόλυτη πιστότητα το οικονομικό πρόγραμμα για το οποίο η κυβέρνηση δεσμεύθηκε έναντι της τρόικας εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων της νέας Διοίκησης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Εκφράζοντας την αισιοδοξία του, ο υπουργός τόνισε «Η ελληνική οικονομία έχει αντοχές. Ανοίγεται μια περίοδος, όπου συνεχίζοντας τις πολιτικές που έχουμε ξεκινήσει με μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές στο κράτος, στη διοίκηση, στην οικονομία, θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια οικονομία βιώσιμη, πιο ανταγωνιστική, πιο δίκαιη και μια οικονομία που να παράγει θέσεις εργασίας, επενδύσεις και πλούτο, που να διανέμεται δίκαια»
Στα πλαίσια αυτά, η κυβέρνηση κάνει μια νέα αρχή στην παραγωγή των στατιστικών στοιχείων, καθώς το υπουργείο Οικονομικών απεμπολεί τη δυνατότητα ελέγχου της Στατιστικής, που πλέον θα ελέγχεται από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ανέλαβε ο Ανδρέας Γεωργίου, Έλληνας της Διασποράς, που έχει δουλέψεις για πολλά χρόνια, για δεκαετίες, στο εξωτερικό - το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Στο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν ως αντιπρόεδρος ο Ν. Λογοθέτης, στέλεχος του ιδιωτικού τομέα, με μεγάλη εμπειρία σε ζητήματα ποιότητας και αναδιοργάνωσης επιχειρήσεων και ως μέλη οι κ.κ. Φιλίππου, πρώην Υπουργός και Βουλευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας, η κα Γεωργαντά, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ο κ. Τσιμογιάννης, εκπρόσωπος από την Τράπεζα της Ελλάδος, η κα Μπαλφούσια, ερευνήτρια και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Σκορδάς.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συσταθεί και το Στατιστικό Συμβούλιο, το οποίο μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής θα μπορέσουν να στηρίξουν τη λειτουργία της Αρχής.

Τι θα συζητηθεί στη Διυπουργική

Η πρόταση της Πειραιώς για τη διπλή εξαγορά της Αγροτικής και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η στρατηγική του δημοσίου στο τραπεζικό σύστημα, καθώς και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του θα αποτελέσουν αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης που προγραμματίστηκε για αύριο Παρασκευή στις 11.00 το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών από τον Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου
Στη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων θα συμμετάσχουν οι κ.κ. Λούκα Κατσέλη, Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Τίνα Μπιρμπίλη, Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Δημήτρης Ρέππας, Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Ανδρέας Λοβέρδος, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Παύλος Γερουλάνος, Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού και ο Υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης.
Τα 4 θέματα που θα εξετασθούν είναι:
Επιλογή χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων για τη διερεύνηση των στρατηγικών επιλογών του Ελληνικού Δημοσίου στο τραπεζικό σύστημα.
Επισκόπηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων - πρόοδος, ανταλλαγή απόψεων και σχέδιο δράσης.
Εκσυγχρονισμός και διεύρυνση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας εν γένει.
Δημιουργία ομάδας εργασίας, με τη συμμετοχή των συναρμόδιων Υπουργείων, για τη μελέτη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης