Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Phoenix Capital: Η Ευρώπη έχει τελειώσει - Βήμα προς βήμα... η κατάρρευση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος μετά την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Phoenix Capital: Η Ευρώπη έχει τελειώσει - Βήμα προς βήμα... η κατάρρευση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος μετά την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
Η Ευρώπη έχει τελειώσει, διαμηνύει σε νέα έκθεσή της η Phoenix Capital, παρουσιάζοντας παράλληλα βήμα προς βήμα πως το ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα καταρρεύσει, μετά την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
"Οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ γίνονταιμ πλέον ανοιχτά", σχολιάζει ο οίκος για να συμπληρώσει πως "ακόμη χειρότερο είναι το εξής: η σχέση μεταξύ των δύο παραδοσιακών δυνάμεων της ΕΕ, της Γερμανίας και της Γαλλίας, καταρρέει...".
Η Γαλλία, κατά τον οίκο, ζητά ανάπτυξη, ενώ η Γερμανία στον αντίποδα, παραμένει πιστή στην ανάγκη για δημοσιονομική πειθαρχία, συνεχίζοντας ωστόσο να χρηματοδοτεί τις οικονομικά ασθενέστερες χώρες.
Κατά τη Phoenix Capital, η εμμονή αυτή της Γερμανίας να χρηματοδοτεί τους αδύναμους της Ευρώπης θα της κοστίσει την άριστη αξιολόγηση ΑΑΑ. Και τότε, η ΕΕ θα καταρρεύσει.
Πως όμως ο οίκος καταγράφει τις εξελίξεις που εκτιμά ότι θα συμβούν στο προσεχές μέλλον;
- Εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, Ισπανία και Ιταλία θα χρεοκοπήσουν, ή θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν και εκείνες από το ευρώ.
- Γερμανία και Γαλλία δεν συμφωνούν στο τι πρέπει να γίνει στο εξής.
Και όλα αυτά, κατά τον οίκο, σηματοδοτούν το... game over για την Ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης