Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Moody's: Στο Caa2 η ανώτατη αξιολόγηση στα ελληνικά ομόλογα - Αν και αυξάνεται ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, δεν αποτελεί το βασικό σενάριο

tags :
Moody's: Στο Caa2 η ανώτατη αξιολόγηση στα ελληνικά ομόλογα - Αν και αυξάνεται ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, δεν αποτελεί το βασικό σενάριο
Στην υποβάθμιση, σε Caa2, του country ceiling της Ελλάδας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's.
Όπως αναφέρει σε σχετική έκθεσή του ο οίκος, μείωσε σε Caa2 την εκτίμησή της για την υψηλότερη αξιολόγηση που μπορεί να δοθεί σε εγχώριο (ελληνικό) εκδότη ομολόγου, λόγω της αύξησης του κινδύνου εξόδου της χώρας από το ευρώ.
Η υψηλότερη αξιολόγηση, επισημαίνει ο οίκος, για κάθε ελληνικό ομόλογο είναι στην τρέχουσα συγκυρία στο B1, η οποία αφορά συγκεκριμένα προγράμματα καλυμμένων ομολόγων.
Τυχόν αλλαγές στις αξιολογήσεις λόγω του νέου country ceiling της Ελλάδας θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, γνωστοποιεί η Moody's.
Kατά τον οίκο, αν και ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι σημαντικός, δεν αποτελεί το βασικό, ή το πλέον πιθανό, σενάριο της Moody's.
Mετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, εξηγεί ο οίκος, είναι πιθανό να αυξηθεί περαιτέρω ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ.
Εάν αυτό συμβεί, τότε η ύψιστη αξιολόγηση που μπορεί να δοθεί για τα ελληνικά ομόλογα θα μειωθεί περαιτέρω, σχολιάζει επίσης ο οίκος.
Εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, συνεχίζει ο οίκος, θα σημάνει αυτόματα μεγάλες απώλειες για τους επενδυτές, ενώ θα υπάρξει σοβαρότατος αντίκτυπος στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και στην πραγματική οικονομία της χώρας, επισημαίνει επίσης η Moody's.
Tέλος, στην έκθεσή του ο οίκος προειδοποιεί πως δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξαιρέσεις για τα ελληνικά ομόλογα (ήτοι κάποιο να αξιολογηθεί πάνω από Caa2) εάν:
Ο εκδότης δεν συνιστά εγχώρια εταιρεία, ή διαθέτει σημαντικά assets εκτός Ελλάδας, ή λαμβάνει σημαντική στήριξη από εταιρεία εκτός χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης