Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Bank of New York Mellon: Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί έχουν αγνοήσει τις εκκλήσεις για δράση του Mario Draghi – Ποιοι αριθμοί της κρίσης τρομάζουν όλο και πιο πολύ τους αναλυτές

Bank of New York Mellon: Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί έχουν αγνοήσει τις εκκλήσεις για δράση του Mario Draghi – Ποιοι αριθμοί της κρίσης τρομάζουν όλο και πιο πολύ τους αναλυτές
Η κρίση στην ευρωζώνη έχει μπει σε μία φάση έντονης μεταβλητότητας, με τους επενδυτές να κρατούν την αναπνοή τους για το τι θα επακολουθήσει μετά τις εκλογές της Ελλάδας στις 17 Ιουνίου. Την ίδια ώρα, στην Ισπανία οι φόβοι για ένταξη στο μηχανισμό γίνονται ολοένα και μεγαλύτεροι, με τους περισσότερο ρεαλιστές να θεωρούν ότι θα ακολουθήσει τα βήματα της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.
Σύμφωνα με τον αναλυτή Bank of New York Mellon, Simon Derrick, παρόλο που ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi έχει επανειλημμένως ζητήσει από την πολιτική ηγεσία της Ευρώπης να λάβει αποφασιστική δράση, λίγες είναι οι αποφάσεις που πραγματικά ελήφθησαν. Μάλιστα, ο Derrick, δημιούργησε μία λίστα με αριθμούς που αναφέρονται στην κρίση χρέους της Ευρώπης και πραγματικά… τρομάζουν:

970: Είναι οι μέρες που διαρκεί η ευρωπαϊκή κρίση χρέους
16, 24 και 34: Είναι οι μέρες που χρειάστηκαν η Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία πριν ζητήσουν βοήθεια. Οι μέρες αυτές πέρασαν μετά την πρώτη φορά που ξεπέρασε το spread τους τις 500 μονάδες
31,7 δισ. ευρώ: Η μείωση των ελληνικών καταθέσεων το διάστημα μεταξύ Απριλίου 2011 και Απριλίου 2012
103,8 δις. ευρώ: Η μείωση των ισπανικών καταθέσεων το διάστημα μεταξύ Απριλίου 2011 και Απριλίου 2012
97 δις. ευρώ: Το ποσό των κεφαλαίων που βγήκε από την ισπανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο του έτους (στοιχεία Bank of Spain).
23,5 δις. ευρώ: Το ποσό που διοχετεύτηκε στην ισπανική Bankia από το Φεβρουάριο, όταν και η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το τραπεζικό σύστημα της χώρας.
62%: Η πτώση του ισπανικού IBEX 35 από το peak του Νοεμβρίου του 2007
5: Ο αριθμός των χωρών της ευρωζώνης που άλλαξε η πολιτική ηγεσία μέσα στους προηγούμενους 18 μήνες (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία). Ολλανδία και Ελλάδα αναμένεται να αλλάξουν ηγεσίες στις προσεχείς εκλογές
80,9%: Ποσοστό σε 1.600 ερωτηθέντες Έλληνες που θέλουν η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη με κάθε κόστος (GPO).
46% και 26%: Ποσοστά σε 1.600 ερωτηθέντες Έλληνες που θεωρούν ότι το ευρώ είναι καλό έναντι εκείνων που θεωρούν ότι είναι κακό(GPO).
44% και 31%: Ποσοστά Γερμανών που θεωρούν ότι το ευρώ είναι καλό έναντι εκείνων που θεωρούν ότι είναι κακό (Pew Research Centre)
37% και 41%: Ποσοστό Ισπανών που θεωρούν ότι το ευρώ είναι καλό έναντι εκείνων που θεωρούν ότι είναι κακό (Pew Research Centre)
30% και 44%: Ποσοστό Ιταλών που θεωρούν ότι το ευρώ είναι καλό έναντι εκείνων που θεωρούν ότι είναι κακό (Pew Research Centre)
71%, 66%, 60% και 52%: Ποσοστό Ελλήνων, Γερμανών, Ισπανών και Ιταλών αντίστοιχα που θέλουν να μείνει η χώρα τους στο ευρώ.
40%, 36%, 32% και 23%:  Ποσοστό Ελλήνων, Γερμανών, Ισπανών και Ιταλών αντίστοιχα που θέλουν η χώρα τους να βγει από το ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης