Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Δεν αποκλείει deal με ξένη τράπεζα ο Γ Κωστόπουλος της Alpha bank – Τι λέει για την Εθνική

tags :
 Δεν αποκλείει deal με ξένη τράπεζα ο Γ Κωστόπουλος της Alpha bank – Τι λέει για την Εθνική
Χωρίς να απορρίπτει μια συμμαχία μεταξύ Εθνικής και Alpha bank αλλά να θεωρεί ως καλύτερη λύση μια στρατηγική συμμαχία με μεγάλη τράπεζα του εξωτερικού ο Γ Κωστόπουλος ωστόσο προέβλεψε ότι δεν βλέπει μεγάλες αλλαγές στο τραπεζικό τοπίο άμεσα.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα  ο βασικός μέτοχος και επικεφαλής του ομίλου της Alpha Bank κ. Γιάννης Κωστόπουλος, αν και περιμένει και ο ίδιος «να δει» πώς θα διαμορφωθούν τα νέα δεδομένα, εντούτοις αιφνιδιαστικά εμφανίζεται να μην απορρίπτει την ιδέα μιας νέας προσέγγισης Εθνικής  Alpha Bank.
Παρά το γεγονός ότι έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τη δημοσιοποίηση των stress tests που αφορούν στη δική του τράπεζα και διενεργήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, είναι ο πρώτος Ελληνας που έκανε λόγο για την ύπαρξη 2,5 τραπεζών στην Ελλάδα  εντούτοις θεωρεί ότι το τοπίο δεν πρόκειται να μεταβληθεί αιφνιδιαστικά από τη μια μέρα στην άλλη.
Στην ερώτηση αν θα  ξανάβλεπε την αναβίωση του deal Εθνικής  Alpha, η απάντηση του ήταν: «Ολα παίζουν. Γιατί όχι;». Ωστόσο, επί της ουσίας ο κ. Κωστόπουλος δεν κρύβει ότι το καλύτερο για τις εγχώριες τράπεζες θα ήταν να συνδεθούν με έναν διεθνή τραπεζικό κολοσσό, ο όποιος θα μπορεί να εξασφαλίσει σημαντική ρευστότητα για το εγχώριο σύστημα.
Αλλωστε ο ίδιος πάντα ήταν υπέρμαχος των διεθνών συμφωνιών και δεν το αρνείται. Σε άλλη ερώτηση, εάν θα έβλεπε μια συμφωνία συμμαχίας της Alpha Bank με μια μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα, η απάντησή του ήταν κατηγορηματική. «Εάν είναι μεγάλη και σίγουρη, θα το εξετάσουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης