Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Αυστηρό μήνυμα από Βερολίνο και Βρυξέλλες προς την Αθήνα - Μην τρέφετε αυταπάτες - Δεν μπορούν να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στους όρους του Μνημονίου, παρά μόνο μικρές τροποποιήσεις

Αυστηρό μήνυμα από Βερολίνο και Βρυξέλλες προς την Αθήνα - Μην τρέφετε αυταπάτες - Δεν μπορούν να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στους όρους  του Μνημονίου, παρά μόνο μικρές τροποποιήσεις
Αυστηρό τελεσίγραφο προς την Ελλάδα πως δεν μπορούν να επιτευχθούν παρά μόνο ορισμένες, μικρές αλλαγές στους όρους του Μνημονίου στέλνουν Βερολίνο και Βρυξέλλες, ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.
Όπως διαμηνύουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, η Ελλάδα δεν πρέπει να αναμένει μεγάλης κλίμακας υπαναχωρήσεις από την πλευρά των πιστωτών της, παρά μόνο περιορισμένες τροποποιήσεις.
Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα των Financial Times, η Ευρώπη είναι διατεθειμένη να συζητήσει ένα μικρό εύρος αλλαγών, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς τους Έλληνες πολίτες να μην τρέφουν αυταπάτες, λίγα 24ωρα πριν προσέλθουν στις κάλπες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ευρωπαίοι είναι πρόθυμοι να συζητήσουν και να διαπραγματευθούν με τη νέα ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει, το πως θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι της Ελλάδας, αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν  - ή να δεχθούν καθυστερήσεις - των δημοσιονομικών αυτών στόχων.
Παράλληλα, Βερολίνο και Βρυξέλλες στέλνουν αυστηρό μήνυμα στις ελληνικές αρχές πως δεν θα χρηματοδοτήσουν με επιπλέον κεφάλαια δημοσιονομικές "τρύπες" και αποκκλίσεις στον ελληνικό προϋπολογισμό.
"Το περιθώριο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών της κινείται στο... βασίλειο της νανοτεχνολογίας" φέρεται να δηλώνει στους FT Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Στην πραγματικότητα, ολόκληρη η Ευρώπη τη δεδομένη στιγμή εξετάζει κάθε πτυχή του ελληνικού ζητήματος, προκειμένου να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε κάθε ενδεχόμενο την επομένη των ελληνικών εκλογών, ακόμη κι αν υπάρξει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος του Αλ. Τσίπρα που μιλά για κατάργηση του Μνημονίου.
O Ferdinand Fichtner, επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών προειδοποιεί πως η τρόικα, μόλις βρεθεί εκ νέου στην Αθήνα δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθεί πλήρη ανατροπή των συμφωνιών που έχει συνάψει με τις ελληνικές αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης