Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Αισιόδοξη για τις διαπραγματεύσεις Αθήνας - τρόικα η Μιράντα Ξαφά - Η Ελλάδα θα επιτύχει την επέκταση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής

Αισιόδοξη για τις διαπραγματεύσεις Αθήνας - τρόικα η Μιράντα Ξαφά - Η Ελλάδα θα επιτύχει την επέκταση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής
Αισιόδοξη για την έκβαση των κρίσιμων διαπραγματεύσεων Αθήνας - τρόικα εμφανίζεται η Μιράντα Ξαφά, CEO της EF Consulting και πρώην εκπρόσωπος της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Σε σημερινή συνέντευξή της στο Bloomberg, η κυρία Ξαφά δηλώνει σίγουρη πως η Ελλάδα θα πετύχει τον βασικό της στόχο, ήτοι την επέκταση των δημοσιονομικών στόχων του οικονομικού της προγράμματος.
"Η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Θα επιτύχει την επέκταση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόζει", δήλωσε η κυρία Ξαφά.
Να σημειωθεί εδώ πως η κυρία Ξαφά από την επομένη της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης στην Ελλάδα είχε ταχθεί υπέρ της άμεσης επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου του δεύτερου πακέτου διάσωσης της χώρας.
Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, είναι η πάγια θέση της πρώην εκπροσώπου της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Στον αντίποδα, απαισιόδοξος για τις επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα εμφανίστηκε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και νυν αντιπρόεδρος της Τρ. Πειραιώς, Παναγιώτης Ρουμελιώτης.
Μιλώντας στο MEGA, o κ. Ρουμελιώτης τόνισε αναφερόμενος στους εκπροσώπους της τρόικας ότι ''είναι σκληρά παιδιά αυτοί και έχουν πάρει και αυστηρές εντολές από τα αφεντικά τους. Θα αρχίσουν τη διαπραγμάτευση λέγοντας τι δεν έγινε. Θα σου που αυτά δεν τα έκανες, υπάρχουν υστερήσεις εσόδων, υπάρχει υπέρβαση δαπανών, πείτε μας πως θα τα διορθώσετε αυτά''.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης