Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Εκτός πραγματικότητας τα σενάρια για μεσσηνιακό δάκτυλο, ώστε να υπάρξει deal μεταξύ Εθνικής και Alpha με την έγκριση Σαμαρά – Πρώτα η ανακεφαλαιοποίηση και εν συνεχεία θα εξεταστούν οι πιθανότητες για deals….

   Εκτός πραγματικότητας τα σενάρια για μεσσηνιακό δάκτυλο, ώστε να υπάρξει deal μεταξύ  Εθνικής και  Alpha με την έγκριση Σαμαρά –  Πρώτα η ανακεφαλαιοποίηση και εν συνεχεία θα εξεταστούν οι πιθανότητες για deals….
(upd) Ο μεσσηνιακός δάκτυλος με στόχο να υπάρξει deal μεταξύ Εθνικής και Alpha bank δεν φαίνεται να έχει βάση σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.
Το τελευταίο διάστημα ορισμένοι διαρρέουν ότι ο Μεσσήνιος Τουρκολιάς ως διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής με τον Μεσσήνιο Κωστόπουλο πρόεδρο και βασικό μέτοχο της Alpha σχεδιάζουν την συγχώνευση των τραπεζών υπό τις ευλογίες του επίσης Μεσσήνιου Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Πηγές τόσο στην Εθνική όσο και στην Alpha διαψεύδουν τα σενάρια αυτά ως εκτός πραγματικότητας.
Επίσης τονίζουν ότι καμιά απόπειρα για deal δεν θα υπάρξει πριν ολοκληρωθούν οι ανακεφαλαιοποιήσεις.
Να σημειωθεί ότι το www.bankingnews.gr έχει πάρει θέση τονίζοντας ότι οι περισσότεροι συνδυασμοί τραπεζικών deals θα καταλήξουν σε φιάσκο καθώς το άθροισμα των κεφαλαίων και της ρευστότητας που θα χρωστούν οι συγχωνευόμενες τράπεζες θα είναι τεράστιο.
Είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις τραπεζικών deals που προκύπτουν συνέργειες και επιτυγχάνονται οικονομίες κλίμακας.
Ειδική αξία έχουν οι τράπεζες που θα πρέπει να επιστρέψουν λιγότερα στην ΕΚΤ ενώ τα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίησης τους δεν θα είναι υπέρογκα.
Το ΤΤ και αν υπάρξει good ATE bank θα μπορούσαν να αποτελέσουν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις για deal.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης