Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Διχασμένοι οι Γερμανοί για την Ελλάδα - Bundesbank: Να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ - Franz σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης: Θα είναι διαχειρίσιμη μια χρεοκοπία - Παράταση του μνημονίου για λίγους μήνες

Διχασμένοι οι Γερμανοί για την Ελλάδα - Bundesbank: Να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ  -  Franz σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης: Θα είναι διαχειρίσιμη μια χρεοκοπία - Παράταση του μνημονίου για λίγους μήνες
Διχασμένοι για την παραμονή ή μη της Ελλάδας στο ευρώ εμφανίζονται οι Γερμανοί, την ώρα που τα κλιμάκια της τρόικα βρίσκονται ήδη στην Αθήνα για να αποκρυσταλλωθοπύν τα νέα μέτρα που πρέπει να λάβει η ελληνική κυβέρνηση.
Μελέτη της γερμανικής Bundesbank κρίνει επιτακτική την ανάγκη παραμονής όλων των χωρών - και της Ελλάδας - στο ευρώ, ενώ στον αντίποδα εις εκ των Γερμανών Σοφών χαρακτηρίζει διαχειρίσιμη τυχόν ελληνική έξοδο από την Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με την έκθεση της Bundesbank, πρέπει να παραμείνουν στην ευρωζώνη όλες οι χώρες-μέλη της. "Κανένας δεν μπορεί να φύγει από το ευρώ. Η συνέχιση του ευρώ προϋποθέτει να παραμείνουν στην Ευρωζώνη όλες οι χώρες", αναφέρεται στην εν λόγω μελέτη.
Στην έκθεση πάντως τονίζεται πως "για τη διαρκή συμμετοχή κάθε χώρας - μέλους σε μία νομισματική ένωση είναι απαραίτητες δημοσιονομικές και οικονομικές πολιτικές".
Την ίδια ώρα, ανοιχτός σε παράταση λίγων μηνών για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της Ελλάδας, υπό όρους, εμφανίζεται ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων της Γερμανίας W. Franz. O ίδιος χαρακτηρίζει πως είναι άδικο να υπάρχουν δηλώσεις πως "οι Έλληνες δεν έχουν κάνει τίποτα".
Ο Γερμανός Σοφός αν και εκφράζει δυσφορία για τα σενάρια περί επικείμενης ελληνικής χρεοκοπίας, θεωρεί διαχειρίσιμη μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης