Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Jim O' Neil (Goldman Sachs): Η Ευρωζώνη όπως την ξέρουμε έχει μόλις 2 χρόνια ζωής - Τα περιθώρια στενεύουν - Αναγκαία η σύσταση των "Ηνωμένων Πολιτειών Ευρώπης" και η έκδοση ευρωομολόγου

Jim O' Neil (Goldman Sachs): Η Ευρωζώνη όπως την ξέρουμε έχει μόλις 2 χρόνια ζωής - Τα περιθώρια στενεύουν - Αναγκαία η σύσταση των
Η Ευρωζώνη όπως την ξέρουμε έχει ακόμη δύο χρόνια ζωής, εκτιμά σε νέα ανάλυσή του ο Jim O' Neill, πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management.
Kατά τον O' Neill η ευρωπαϊκή κρίση χρέους έχει φτάσει σε μια κρίσιμη καμπή. Ο ίδιος παραδέχεται πως η Ευρωζώνη δεν έχει πολύ χρόνο ακόμη, προκειμένου να βρει τη λύση στην κρίση.
"Δύο χρόνια το πολύ έχει στη διάθεσή της η Ευρωζώνη προκειμένου να κατορθώσει να επιβιώσει με την τρέχουσα μορφή της", σχολιάζει.
Παράλληλα ο ίδιος σχολιάζοντας τα δυσθεώρητα επίπεδα που έχουν αγγίξει οι αποδόσεις σε ισπανικά και ιταλικά ομόλογα προειδοποιεί για άκρως σοβαρές συνέπειες ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι.
"Η Ευρωζώνη με τον τρόπο που σχεδιάστηκε δεν μπορεί να λειτουργήσει", τονίζει επίσης, για να προειδοποιήσει πως το ευρώ βρίσκεται αντιμέτωπο με σοβαρές προκλήσεις ως προς την ύπαρξή του την ίδια και την επιβίωσή του τελικά.
Ο O'Neill συστήνει προς τους Ευρωπαίους ηγέτες να προχωρήσουν στη λήψη των αναγκαίων μέτρων ώστε να δημιουργήσουν τις "Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης".
Μάλιστα, καθιστά επιτακτική την ανάγκη έκδοσης ευρωομολόγου κάποια στιγμή στο μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης