Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Γυρίζουν την πλάτη στην ευρωζώνη AIG και Shell – Φόβοι και για τις συνέπειες της κρίσης σε Γερμανία και Γαλλία – Η AIG μετέφερε του συμβούλους της Αργεντινής για διαμορφώσουν την πολιτική ειδικά απέναντι στην Ελλάδα

Γυρίζουν την πλάτη στην ευρωζώνη AIG και Shell – Φόβοι και για τις συνέπειες της κρίσης σε Γερμανία και Γαλλία – Η AIG μετέφερε του συμβούλους της Αργεντινής για διαμορφώσουν την πολιτική ειδικά απέναντι στην Ελλάδα
Μπορεί η κρίση χρέους να έχει οδηγήσει τις μεγάλες επενδυτικές να «ξεφορτώσουν» οτιδήποτε ελληνικό βρισκόταν στα χαρτοφυλάκια τους, ωστόσο, η American International Group, η διασωθείσα αμερικανική επενδυτική, τους τελευταίους μήνες περιορίζει δραστικά την έκθεση της σε όλες τις χώρες που μοιράζονται το ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και της Γερμανίας και της Γαλλίας.
Σύμφωνα με δηλώσεις των στελεχών της AIG, ο φόβος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους δανεισμού και κινδύνου σε Ιταλία και Ισπανία, την έχουν οδηγήσει να αυξήσουν τις αγορές βρετανικών ομολόγων και να μειώσουν αντίστοιχα την έκθεση σε γερμανικά και γαλλικά ομόλογα. Τον Ιούνιο, το χαρτοφυλάκιο βρετανικών τίτλων αυξήθηκε στα 3,42 δις. δολάρια, σε αντίθεση με έναν μήνα πριν που ήταν στα 1,39 δις. δολάρια, ενώ τα αντίστοιχα γερμανικά μειώθηκαν κατά 16% στα 1,38 δις. δολάρια και τα γαλλικά κατά 11% στα 1,01 δις. δολάρια. Η ίδια η επενδυτική μάλιστα έχει δηλώσει ότι δεν έχει ούτε ένα δολάριο άμεσης έκθεσης στην ελληνική και ιρλανδική κυβέρνηση, ενώ η συνολική έκθεση της στο τέλος του δευτέρου τριμήνου στην ευρωζώνη, μειώθηκε στα 3,72 δις. δολάρια, από 4,12 δις. δολάρια στο τέλος του πρώτου τριμήνου.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δηλώσεις του Peter Hancock, επικεφαλής της μονάδας ιδιοκτησίας της επενδυτικής, η AIG έχει μεταφέρει εξειδικευμένο προσωπικό από την περίπτωση της Αργεντινής στις υπηρεσίες που ασχολούνται με την Ελλάδα, ώστε να αποφευχθούν λάθη και παραλείψεις στη διαχείριση των χαρτοφυλακίων. Άλλωστε, ήδη και η MetLife, η οποία αγόρασε μονάδες της AIG στο παρελθόν, είχε από τον Φεβρουάριο δώσει εντολές πώλησης τίτλων της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι και η πετρελαϊκή Royal Dutch Shell εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφέρει μέρος της διαθέσιμης ρευστότητας της εκτός των ευρωπαϊκών τραπεζών λόγω της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη. Σύμφωνα με διαρροές που επικαλούνται οι The Times, η μεταφορά των μετρητών μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 15 δις. δολάρια, τα οποία και θα μεταφερθούν σε κρατικά ομόλογα και τράπεζες των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης