Χρηματιστήριο

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Στο επίκεντρο και σήμερα ο τραπεζικός κλάδος

tags :
ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Στο επίκεντρο και σήμερα ο τραπεζικός κλάδος
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε ανοδικό άνοιγμα με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στις συνομιλίες για το Brexit και στο πακέτο στήριξης των ΗΠΑ
Τάση από τις αγορές του εξωτερικού αναμένεται να λάβει σήμερα το ΧΑ σύμφωνα με τους αναλυτές.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε ανοδικό άνοιγμα με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στις συνομιλίες για το Brexit και στο πακέτο στήριξης των ΗΠΑ.
Από το εσωτερικό απουσιάζουν οι σημαντικές ειδήσεις και οι αναλυτές περιμένουν πως οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο, ενώ δεν αποκλείουν και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών μετά από 13 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις.
Ο τζίρος στις τελευταίες εβδομάδες είναι ενισχυμένος με αποτέλεσμα οι μέσες ημερήσιες συναλλαγές από την αρχή του έτους να είναι 63 εκατ. ευρώ.

Euroxx
Με τις τάσεις στις διεθνείς αγορές να είναι μικτές, περιμένουμε οι ελληνικές τράπεζες να δώσουν τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση με κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών να είναι πιθανές.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά, με τα ευρωπαϊκά παράγωγα να κινούνται υψηλότερα λόγω της αισιοδοξίας για το πακέτο στήριξης στις ΗΠΑ, ενώ οι επενδυτές εστιάζουν και στην πρόοδο των συνομιλιών για το Brexit.

Beta
Παρά τη μείωση του τζίρου το year-end ράλι συνεχίζεται με τους επενδυτές να αλλάζουν το ενδιαφέρον τους στα βαριά χαρτιά.
Ένα θετικό κλείσιμο σήμερα θα οδηγούσε σε ρεκόρ 14 συνεχόμενων ανοδικών συνεδριάσεων, το οποίο μεταφράζεται σε αλλαγή νοοτροπίας σε Bull μετά από μία ασταθή και δύσκολη χρονιά.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης