Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Νέα προσπάθεια υπέρβασης των 800 μονάδων περιμένουν οι αναλυτές – Θετική η ψυχολογία

tags :
ΧΑ: Νέα προσπάθεια υπέρβασης των 800 μονάδων περιμένουν οι αναλυτές – Θετική η ψυχολογία
Η επενδυτική ψυχολογία παραμένει θετική με τους επενδυτές να περιμένουν συνέχιση του ράλι του ΧΑ και το 2021 με στόχο να ξεπεραστούν οι 900 μονάδες
Το καλό κλίμα που επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού, αλλά και το φρέσκο χρήμα που εισέρχεται στο ΧΑ, αναμένεται να διατηρήσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον και να βοηθήσουν την αγορά να κάνει άλλη μία προσπάθεια, προκειμένου να κλείσει πάνω από τις 800 μονάδες.
Η επενδυτική ψυχολογία παραμένει θετική με τους επενδυτές να περιμένουν συνέχιση του ράλι του ΧΑ και το 2021 με στόχο να ξεπεραστούν οι 900 μονάδες.
Σε αυτό το πλαίσιο και σήμερα οι μετοχές των τραπεζών θα παραμείνουν στο επίκεντρο, ενώ το επιλεκτικό ενδιαφέρον θα διατηρηθεί και σε ένα σημαντικό αριθμό μετοχών, για τις οποίες υπάρχουν προσδοκίες βελτίωσης αποτελεσμάτων το 2021.
Σημειώνεται πως την Παρασκευή γίνεται το rebalancing των δεικτών FTSE αλλά και των δεικτών της αγοράς.
Αναφορικά με τον FTSE Global Equity δεν υπάρχουν αλλαγές στις ελληνικές μετοχές, ενώ για τους δείκτες FTSE AthEx και συγκεκριμένα στον FTSE 25 δεν υπάρχουν προσθήκες ή διαγραφές, αλλά αλλαγές στις σταθμίσεις.
Στον mid cap εισέρχονται οι μετοχές των Παπουτσάκης και BriQ και αφαιρούνται οι μετοχές των ΟΛΘ και ΙΑΣΩ.
Τέλος στο Γενικό Δείκτη εισέρχονται Entersoft και Centric και αφαιρούνται Μοτοδυναμική και Κλουκίνας-Λάππας.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει (ξανά) να κλείσει πάνω από τις 800 μονάδες.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε οι αγορές να επεκτείνουν τα κέρδη τους λόγω της θετικής ψυχολογίας αναφορικά με τις προσδοκίες για συμφωνία του πακέτου στήριξης στις ΗΠΑ.

Beta
Η αισιοδοξία γύρω από το εμβόλιο παρά την αύξηση των κρουσμάτων σε ΗΠΑ και Ευρώπη, θα διατηρήσει τη θετική ψυχολογία.
Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης και για μία ακόμη φορά η αγορά θα προσπαθήσει να υπερβεί το όριο των 800 μονάδων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης