Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Συνέχεια στην άνοδο του ευρώ βλέπουν Morgan Stanley, Goldman Sachs, Credit Agricole και Βank of New Zealand - Το μεγέθος της παρέμβασης της ΕΚΤ θα κρίνει την επόμενη μέρα του ενιαίου νομίσματος

Συνέχεια στην άνοδο του ευρώ βλέπουν Morgan Stanley, Goldman Sachs, Credit Agricole και Βank of New Zealand - Το μεγέθος της παρέμβασης της ΕΚΤ θα κρίνει την επόμενη μέρα του ενιαίου νομίσματος
Όχι ένας, ούτε δύο, αλλά τέσσερις διεθνείς επενδυτικοί οίκοι προβλέπουν συνέχιση της ισχυροποίησης του ευρώ, παρά τη συνεχιζόμενη κρίση, εν μέσω προσδοκιών για επικείμενη παρέμβαση της ΕΚΤ στην αγορά ομολόγων.
H Morgan Stanley προβλέπει άνοδο του ευρώ στα επίπεδα των 1,26 -1,27 δολαρίων, η Goldman Sachs δηλώνει long, ενώ Credit Agricole και Βank of New Zealand αναμένουν συνέχεια στην άνοδο του ευρώ.
Σύμφωνα με την Credit Agricole, κατεύθυνση στην πορεία της ισοτιμίας ευρώ - δολαρίου, στην τρέχουσα συγκυρία, δίνουν οι προσδοκίες για επικείμενη δράση της ΕΚΤ, ώστε να αποκλιμακωθούν οι πιέσεις στην αγορά ομολόγων σε Ιταλία και Ισπανία.
Οι προσδοκίες αυτές για επικείμενη δράση, συνεχίζει ο οίκος, αναμένεται να διατηρήσουν "ζωηρό" το ευρώ έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.
Το θετικό κλίμα για το ενιαίο νόμισμα δεν αναμένεται να αλλάξει, σχολιάζει στο ίδιο μήκος κύματος, σε παρόμοια έκθεσή της, η Bank of New Zealand (BNZ).
Μάλιστα, κατά την BNZ, το ανοδικό momentum για το ευρώ δεν μπορεί να καμφθεί ούτε από τα χθεσινά σχόλια της γερμανικής Bundesbank, η οποία για μια ακόμη φορά έκανε γνωστή την αντίθεσή της στην αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ.
Η BNZ εξηγεί πως:
1) Ο επικεφαλής της Bundesbank, J. Weidmann, έχει ήδη υπαινιχθεί πως θα στηρίξει τις αγορές ομολόγων, υπό προϋποθέσεις.
2) Η Καγκελάριος A. Merkel έδωσε το πράσινο φως την περασμένη εβδομάδα.
Συνεπώς, η ΒΝΖ προβλέπει πως δεν αναμένει περαιτέρω πτώση του ευρώ.
Στο μεταξύ, σε χθεσινή έκθεσή της η Goldman Sachs εξήγησε πως διατηρεί τη long θέση της για την ισοτιμία ευρώ - δολαρίου από τις 2 Αυγούστου, με στόχο τα 1,30 δολάρια ανά ευρώ. Η θέση άνοιξε στα 1,2153 δολάρια, με αρχικό στόχο το 1,30.
Παράλληλα η Goldman παραμένει long για τα ομόλογα Ισπανίας και Ιταλίας. Η τράπεζα διακρατά τις long θέσεις από τις 29 Ιουνίου σε ένα «καλάθι» ισπανικών, ιρλανδικών και ιταλικών ομολόγων 5ετούς διάρκειας. Η θέση άνοιξε στο 5,96%,  με στόχο το 4,5% και κλείσιμο πάνω από το 6,5%, πλέον στο 5,44%.
Στον αντίποδα, οι αναλυτές της Danske Βank δηλώνoyn short στο ευρώ, όπως επίσης και στη νορβηγική κορώνα και στο δολάριο Νέας Ζηλανδίας.
Ειδικότερα, το ευρώ εμφανίζεται πολύ ισχυρό σε σύγκριση με τα βραχυπρόθεσμα θεμελιώδη γι' αυτό και η Danske Bank προτείνει θέση short.
Και όλα αυτά, ενώ σήμερα το ευρώ κινείται στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα δύο εβδομάδων έναντι του δολαρίου.
Δεν έχουν τεθεί στόχοι για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία στην ουσία απάντησε στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για περιορισμένες κινήσεις.
Σύμφωνα με την ίδια, το διοικητικό συμβούλιο δεν έχει συζητήσει επι του θέματος, ενώ χαρακτήρισε φημολογίες τα περί συγκεκριμένου μεγέθους των μελλοντικών παρεμβάσεων.
Αυτή την ώρα το ευρώ καταγράφει κέρδη 0,75%, κινούμενο στα επίπεδα των 1,2439 δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης