Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Δίνει το στίγμα της δράσης της ΕΚΤ ο Asmussen - Σύντομα θα ξεκινήσουν οι αγορές κρατικών ομολόγων - Στηρίζει την πολιτική Draghi - Σχεδιασμένο να πετύχει το νέο πρόγραμμα

Δίνει το στίγμα της δράσης της ΕΚΤ ο Asmussen - Σύντομα θα ξεκινήσουν οι αγορές κρατικών ομολόγων -  Στηρίζει την πολιτική Draghi - Σχεδιασμένο να πετύχει το νέο πρόγραμμα
Τις αγορές κρατικών ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας θα αρχίσει εκ νέου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Jorg Asmussen, μιλώντας στην εφημερίδα Frankfurter Rundschau και προετοιμάζοντας το έδαφος για την επικείμενη δράση της ΕΚΤ.
Ερωτώμενος γιατί εκτιμά ότι το νέο πρόγραμμα αγορά ομολόγων θα είναι πιο επιτυχημένο σε σχέση με τα δύο προηγούμενα, ο αξιωματούχος της ΕΚΤ τονίζει πως το νέο πρόγραμμα είναι καλύτερα σχεδιασμένο σε σχέση με τα παλιά.
Όπως σχολιάζουν οι Financial Times, οι δηλώσεις Asmussen αποτελούν στήριξη στο πρόσωπο του επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi.
Όπως εξηγεί ο κ. Asmussen η ΕΚΤ θα λειτουργεί παράλληλα με τον προσωρινό μηχανισμό της ΕΕ, τον EFSF, αρχικά κι αργότερα σε συνδυασμό με τον μόνιμο μηχανισμό της ΕΕ, τον ESM, όταν αυτός ενεργοποιηθεί.
Κατά την προσωπική του άποψη, θα ήταν θετικό το αίτημα για παρέμβαση των EFSF - ESM στην πρωτογενή αγορά, πριν αναλάβει δράση η ΕΚΤ. Ένα τέτοιο αίτημα αποτελεί προϋπόθεση για παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας.
Το δ.σ. της ΕΚΤ θα αποφασίσει σε πλήρη ανεξαρτησία, σημειώνει ο Γερμανός αξιωματούχος, αν, πότε και πως θα αγοράζονται ομόλογα στη δευτερογενή αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης